Ga direct naar inhoud
Terug

Fietsroute Zuid-Kennemerland

Waar: Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Fietsroute Zuid-Kennemerland
2 uur 53
35 km
  • Honden niet toegestaan

Over de route

Heerlijk, fietsen met de wind in de rug. Duin op, duin af, en kijken maar. Waar je ook fietst, er valt altijd wat te zien. Van duinroosje tot damhert, van zwemplas tot de zee. Welkom in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, waar de boswachter een pittig fietsrondje heeft uitgezet.

 

Waar kun je starten

Nationaal Park Zuid-Kennemerland duinen

Wat kom je onderweg tegen?

Startpunt

1. Startpunt

Parkeerplaats Duin en Kruidberg, start- en eindpunt van de route. Starten kan ook op de parkeerplaats van Koningshof of bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.Vanaf de parkeerplaats verlaten we even het nationale park om het verderop weer in te fietsen. Je keert terug naar de Duin- en Kruidbergerweg en slaat rechtsaf. Je fietst langs de duinrand over de Duin- en Kruidbergerweg. Bij de eerste kruising rechtsaf naar de Velserenderlaan.

Ruïne van Brederode

2. Ruïne van Brederode

Links doemt de Ruïne van Brederode op, prachtig restant van een middeleeuws kasteel. Te bezoeken van maart tot oktober. Houd rechts aan en fiets de Bergweg op. Even klimmen en dalen, met aan het eind een scherpe bocht naar rechts. Je fiets het nationale park weer in. Volg de bordjes naar de Oosterplas.

Oosterplas

3. Oosterplas

Pootje baden met Schotse hooglanders? Het kan je in de Oosterplas zomaar overkomen. Dit prachtige duinmeer met heerlijk zwemwater is in de jaren zestig gegraven als natuurplas. Later kreeg het een recreatiefunctie, maar dieren zijn hier ook welkom. Fiets terug naar het fietspad en sla rechtsaf.

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda