Ga direct naar inhoud
Terug

Wandelroute Malta bij de Nieuwkoopse Plassen, Nieuwkoop

Waar: Nieuwkoopse Plassen

Wandelroute Malta bij de Nieuwkoopse Plassen, Nieuwkoop
30 minuten
1,5 km
  • Honden welkom, mits aan de lijn

Over de route

Wandel op Malta over smalle wandelpaden en geniet van de kleine doorkijkjes op de Nieuwkoopse Plassen. Vanaf de bankjes zie je misschien wel een bruine kiekendief boven het riet vliegen!

Tijdens de korte wandelroute kom je twee bankjes tegen. Vanaf deze plekken kijk je uit op de rietlanden van de Nieuwkoopse Plassen. Een van de bankjes staat op palen waardoor je een prachtig uitzicht over de rietlanden hebt!

Deze wandelroute is prima te combineren met de route Lusthof de Haeck. Wanneer je Malta uitloopt, vervolg je de weg naar links. Bekijk hier de route Lusthof de Haeck.

Waar kun je starten

Nieuwkoopse Plassen
Startpunt

Werkschuur de Kievit

Wat kom je onderweg tegen?

Zonneveer

1. Zonneveer

Leuke tip voor in de zomermaanden mei t/m augustus: neem aan de Hollandsekade de Zonneveer naar Nieuwkoop. Deze pont, aangedreven op zonne-energie, brengt je over de Nieuwkoopse Plassen naar de loswal bij de kerk in Noorden.

IJsvogel

2. IJsvogel

Het eiland Malta is een klein bosje waar vogels zoals de roodborst en winterkoning bescherming vinden. Ook de ijsvogel zit hier graag. En anders dan zijn naam doet vermoeden, houdt deze vogel totaal niet van ijs! Met dichtgevroren water kan de ijsvogel namelijk geen vissen vangen. Als je een hoge piep hoort moet je opletten, want dan kan de ijsvogel als een blauwe flits langs vliegen.

Roodborst

3. Roodborst

Op dit eiland woont het roodborstje. Deze vogel is niet zo aardig als ie eruit ziet. Soortgenoten worden met opgezette borst en flink ‘gezang’ weggejaagd. Een roodborstje wil de kevers en spinnen namelijk niet delen.

Praktische informatie

  • Honden welkom, mits aan de lijn

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes