Ga direct naar inhoud

Weidevogels kijken vanaf uitkijkpunt Polder Noord-Kethel

Vanaf dit uitkijkpunt kijk je uit over het uitgestrekte Polder Noord-Kethel. In het voorjaar kun je hier genieten van een heus weidevogelorkest!

Uitkijkpunt Polder Noord-Kethel

De grutto, tureluur en kievit hebben hun plek gevonden onder de rook van Rotterdam. En wel in Polder Noord-Kethel, een natuurgebied gelegen naast de Schie. Een aantal jaar geleden broedden hier slechts enkele weidevogels. Nu vinden tientallen hier een broedplek.

Weidevogelreservaat

Dit weidevogelgebied ligt pal aan de Schie. Omdat onze boswachters en boeren geen kunstmest en gif meer gebruiken, het waterpeil omhoog gaat en we niet maaien voor 15 juni, gaat het goed met de weidevogels in Polder Noord-Kethel. De weidevogelstand is weer terug op het niveau van veertig jaar geleden. En daar zijn de kieviten, grutto's én boswachters erg blij mee!

Kom eens langs!

Het uitkijkpunt staat aan de rand van het natuurgebied en kijkt uit over grasland. Wandel of fiets langs Polder Noord-Kethel en je komt het uitkijkpunt tegen op het pad tussen de Groeneweg en Kandelaarweg. In het voorjaar is de weidevogelfietsroute een echte aanrader!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid