Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boswachter zoekt versterking op Buitenplaats De Tempel

03 juli 2023 | Anneloes Vennik

De boswachters van Natuurmonumenten van de historische Buitenplaats De Tempel in Overschie zijn op zoek naar vrijwillige boswachters. Wie wil helpen om bezoekers te ontvangen en om deze verborgen parel op de kaart te zetten?

Buitenplaats de Tempel

Boswachter Cynthia Meulenkamp: “Een enthousiast team vrijwilligers ontvangt sinds 2021 bezoekers. Meer en meer bezoekers weten de romantische buitenplaats te vinden om een kopje koffie te drinken, een wandeling te maken of meer informatie te krijgen over de geschiedenis en de 16 rijksmonumenten die er nu zijn. Het is echt een groene oase waar je de drukte van de stad kan ontlopen, zoals het in de 18e eeuw ook bedoeld was. Om die groei in goede banen te leiden zijn we op zoek naar uitbreiding van het team.”

Boswachter zoekt … jou?!

Iedere vrijwilliger heeft zijn eigen rol, net waar hij energie van krijgt. Zo staat de een in de foodtruck en leidt de ander bijvoorbeeld groepen rond. Voor het coördineren van het hele team, het maken van het rooster of het koffie schenken vanuit de foodtruck zoekt Natuurmonumenten versterking. Kijk voor uitgebreide beschrijvingen van deze rollen onder de vrijwilligersvacatures! Zo zoeken we:

Bezoek de sprookjesachtige Buitenplaats De Tempel

Vrijwillige boswachters bij het mobiele informatiepunt

Laat mensen de natuur ervaren!

Julia, vrijwilliger op de buitenplaats, legt uit waarom zij vrijwilliger is geworden.

“Ik ben vrijwilliger bij Natuurmonumenten omdat ik graag in de natuur ben. En daar is er zo weinig van in Nederland, zeker in de regio Rotterdam! Ook vind ik het leuk om contact met mensen te hebben. Als vrijwilliger kan ik dit perfect combineren: in de natuur mensen laten ervaren hoe fijn het is om planten en dieren in de buurt te hebben. Maar ook hoe belangrijk het is dat we natuur en dieren beschermen. De meeste mensen weten dat eigenlijk al, en zijn benieuwd hoe zij zelf hun steentje bij kunnen dragen.”

Wil je meer weten over de prachtige Rotterdamse Buitenplaats De Tempel? Kijk dan hier op de website!

Vrijwillige boswachter Julia op Landgoed De Tempel en het Rotterdams platteland

Vrijwillige boswachter Julia op Buitenplaats De Tempel en het Rotterdams platteland

Werk op de mooiste plek van Rotterdam

De buitenplaats is een publiek park waar overdag iedereen welkom is. Het was ooit de burgemeesterswoning. Niet iedereen weet dat. Samen met Gemeente Rotterdam, Provincie Zuid Holland en Stadsherstel Rotterdam werkt Natuurmonumenten aan het herstelplan voor deze unieke locatie.

Natuurmonumenten beschermt en behoudt natuur en cultureel erfgoed al sinds haar oprichting. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. De vereniging wil  iedereen laten meegenieten van alle bijzondere verhalen van haar historisch gebouwen. Samen kunnen we deze erfgoedschatten doorgeven aan nieuwe generaties. Help jij mee?!

Help jij mee?

Wil je meer informatie over één van de functies? Vind jij het leuk om eens kennis te maken en mee te draaien?

Buitenplaats De Tempel infopunt

Mobiele informatie en foodtruck naast het koetshuis op Buitenplaats De Tempel

Anneloes Vennik