Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom paddenstoelen kijken op Rotterdamse Buitenplaats De Tempel

14 november 2023 | Natascha Hokke

De Rotterdamse Buitenplaats De Tempel is in het najaar één groot paddenstoelenparadijs! Er groeien hier zoveel paddenstoelen in alle soorten, maten, kleuren en vormen. “De paddenstoelen schieten uit de grond”, vertelt boswachter Kees Perquin van Natuurmonumenten.

Gekraagde aardster op Buitenplaats De Tempel

Je kunt verschillende paddenstoelensoorten ontdekken op Buitenplaats De Tempel, gelegen in Rotterdam Overschie. “Het is natuurlijk niet te voorspellen waar de paddenstoelen precies groeien, maar boleten, amanieten, russula’s en honingzwammen kun je hier zomaar tegenkomen”, geeft boswachter Kees Perquin aan. “De fascinerende gekraagde aardster merkten de vrijwilligers van Natuurmonumenten tijdens het beheerwerk op.”

In alle vormen en maten

Wat zo bijzonder is aan al die paddenstoelen, zwammen en schimmels is dat ze er vaak compleet verschillend, of juist bijna hetzelfde er uitzien. De één is felgekleurd, zoals de grote oranje bekerzwam -, de ander gaat op in de omgeving, zoals het viltig judasoor. De ene paddenstoel groeit graag op de grond, terwijl de honingzwam leeft in de wortels van bomen. “Het blijft lastig om paddenstoelen te herkennen, zelfs voor een boswachter! Zo zijn er in Nederland al 65 verschillende soorten boleten. Maar het is wel een heel interessante wereld om je eens in te verdiepen.”

Paddenstoelen op Buitenplaats De Tempel

Paddenstoelen groeien op de grond, maar ook op bomen

Welke soorten kom je nu tegen?

Soorten die je nu op Buitenplaats De Tempel tegen kunt komen, zijn:

Kijk hier eens voor een mooie compilatie foto’s op de Instagram van Buitenplaats De Tempel.

Maak een mooie herfstwandeling op De Tempel

Zin om Buitenplaats De Tempel zelf te ontdekken? De wandelroute van 2 kilometer wijst je de weg. Kijk hier voor de route.

Paddenstoel op Buitenplaats De Tempel

Paddenstoelen vind je in alle soorten en maten

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter