Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Open Monumenten Dag Waterloopbos zeer geslaagd

15 september 2015 | Renée Nitters

De Open Monumenten Dag op zondag 13 september in het Waterloopbos was een groot succes. Boswachter Rutger de Vries kijkt terug op een geslaagde dag met meer dan 1500 bezoekers. De oude waterloopkundige modellen trokken veel bekijks, mede dankzij de gidsen die paraat stonden om het verhaal van het Waterloopbos te vertellen.

Open Monumenten Dag Waterloopbos zeer geslaagd

Eerste bezoek aan het Waterloopbos

De Vries is enthousiast over de dag. 'We ontvingen afgelopen zondag veel mensen die voor het eerst een bezoek brachten aan het Waterloopbos. Een Open Monumenten Dag is een prima manier om mensen kennis te laten maken met soms onbekende gebouwen, of in dit geval een heel bos'.

Spelenderwijs kennis het verleden ontdekken

Kinderen liepen de speurroute van Abe. Onderweg leerden ze spelenderwijs over water en de geschiedenis van deze unieke plek. Boswachters stonden bij verschillende posten om met kinderen waterbeestjes te gaan bekijken, popcorn te poffen boven een vuur of een natuurschilderijtje te maken voor thuis aan de muur. Bij het Bezoekerscentrum Waterloopbos konden bezoekers in een heerlijk najaarszonnetje genieten van muziek een hapje en een drankje.

placeholder

Fotograaf: Petra KetBron: Natuurmonumenten

Renée Nitters

Boswachter Communicatie en Beleven beheereenheid Groningen en Noord-Drenthe

logo