Noord-Brabant

Projecten in Noord-Brabant

 • pimpernel
  Project

  Blues in the Marshes

  De natuur ten zuidwesten van ‘s-Hertogenbosch gaat kleur bekennen! Blauw krijgt weer een kans dankzij de uitvoering van het LIFE+-project ‘Blues in the Marshes’. Blauw staat symbool voor de zeldzame natte natuur, die op Europese schaal wordt bedreigd en daarom bescherming behoeft.

 • Bruin zandoogje op blauwe knoop in blauwgrasland
  Project

  Herstel Natte natuurparel Kampina

  Na jarenlange voorbereidingen is de start van het Natte natuurparelproject Kampina Logtse Velden en Smalbroeken nu aangebroken. Het beekdal van de Beerze wordt weer natter en dat is goed voor de natuur!

 • Maas
  Project

  MeerMaas

  Dit project draagt bij aan de natuurontwikkeling in de Maasuiterwaarden.

 • Struikheide Ossendrecht
  Project

  Natuurherstel Project Helvex

  Het landschap in natuurgebied Groote Meer bij Ossendrecht ondergaat de komende tijd een metamorfose. De vennen Groote Meer, Kleine Meer en Granaatven worden als een parelsnoer met elkaar verbonden, daaromheen vind je gevarieerde bossen. Bomen, struiken en de vlakte vol pijpenstrootje maken deze herfst plaats voor een open landschap met een weids uitzicht over de vennen, die straks weer vol water staan.

 • Kampina
  Project

  De natte parel

  Natuurmonumenten en Waterschap De Dommel voeren daarom maatregelen uit bij de Huisvennen op Kampina. In de nieuwsbrief lees je meer over deze werkzaamheden.

 • Kampina
  Project

  Leefgebiedsplan Kampina voor een mooie en vitale heide

  Dankzij een subsidie van Provincie Noord-Brabant kunnen de maatregelen uit dit plan worden uitgevoerd en draagt het project bij aan een vitaal, mooi en schoon Brabants platteland. Eind 2015 is het project klaar.

 • logo