Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Kom naar Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag op 12 en 13 september 2020 opent Natuurmonumenten de deuren van tientallen cultuurhistorische gebouwen. Kom kijken in bijzondere gebouwen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Roland Holst

Open Monumentendag 2020

Dit jaar staat het thema 'Leermonument' centraal tijdens de Open Monumentendag. De verrassende verhalen die daarbij horen, komen aan bod tijdens rondleidingen, excursies en demonstraties. Natuurmonumenten opent hiervoor haar landhuizen, kastelen, molens, forten, boerderijen en eendenkooien.

Bekijk de locaties

Agenda

kooi spang
za 08 aug
Cultureel

De geheimen van eendenkooi Spang - Vrije inloop van 12:30 tot 16:30

Neem een kijkje in eendenkooi Spang op Texel. Ontdek de oude ambacht en het leven met de natuur van de kooiker en zijn hondje.

Jachtslot de mookerheide
zo 09 aug
Wandelen

Excursie Landgoed Mookerheide in de steigers

Bezoek nu Landgoed Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos.

hal jachtslot
za 15 aug
Wandelen

Fotograferen in Jachtslot Mookerheide

Wekelijks krijgen wij verzoeken van fotografen om in het jachtslot te mogen fotograferen. Op sommige ochtenden zetten wij voor fotografen de deuren van het jachtslot wagenwijd open.

logo