Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Kom naar Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag op 14 en 15 september 2019 opent Natuurmonumenten de deuren van tientallen cultuurhistorische gebouwen. Kom kijken in bijzondere gebouwen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Slot Haamstede

Open Monumentendag 2019

Dit jaar staat het thema 'Plekken van Plezier' centraal tijdens de Open Monumentendag. De verrassende verhalen die daarbij horen, komen aan bod tijdens rondleidingen, excursies en demonstraties. Natuurmonumenten opent hiervoor haar landhuizen, kastelen, molens, forten, boerderijen en eendenkooien.

Bekijk de locaties

Fotowedstrijd Cultuur in Natuur

In de natuurgebieden van Natuurmonumenten zijn veel bijzondere en historische gebouwen te vinden. Buitenplaatsen en kastelen, maar ook boerderijen, bunkers en forten . Zet ons cultureel erfgoed op de foto en doe mee aan de fotowedstrijd Cultuur in Natuur. Met kans op een mooie prijs!

Doe mee

Agenda

Molen de onrust
zo 15 sep
Cultureel

Open monumentendag op Molen de Onrust

Tijdens de Open Monumentendag op 14 & 15 september opent Natuurmonumenten de deuren van ruim dertig cultuurhistorische gebouwen in natuurgebieden. Ook Molen de Onrust in het Naardermeer is deze dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur open voor publiek. Ga ook naar binnen en ervaar van dichtbij het stoere karakter van de molen en de molenaar.

Open Monumentendag Fort Abcoude
zo 15 sep
Cultureel

Open Monumentendag 2019 op Fort Abcoude

Ontdek tijdens Open Monumentendag de bijzondere combinatie van geschiedenis en natuur op Fort bij Abcoude

Gonda
zo 15 sep
Wandelen

Kunst in de Kas van Gonda van der Zwaag

Zaterdag 14 en zondag 15 september toont Gonda van der Zwaag haar kunstwerken in de kas van Landgoed Mookerheide. Dit op uitnodiging van Natuurmonumenten die het Landgoed Mookerheide, met de kassen en het jachtslot in Molenhoek, beheert.

logo