Ga direct naar inhoud
De natuur in

Paardrijden

Een met je paard, een met de natuur. Paardenliefhebbers kunnen los op de ruiterpaden en menpaden in onze natuurgebieden. Met het landelijke ruiterlabel van Natuurmonumenten heb je toegang tot goed begaanbare en veilige routes, speciaal aangelegd voor ruiters.

Direct op pad met met je ruiterlabel

Bestel je ruiterlabel nu via onze webshop. Een ruiterlabel is direct geldig: met de orderbevestiging kun je al op pad. Met je bijdrage onderhouden we de paden, beheren we de omliggende natuur en ontwikkelen we nieuwe routes.
Voor de paden in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en het Bergherbos-Montferland is een ruiterlabel verplicht. Voor ruiterpaden in andere natuurgebieden is een label gewenst.

Bestel je ruiterlabelDagpassen

Uitgelicht

Wat anderen zeggen...

Rijden door een uniek natuurgebied

Daniële S. uit Den Bosch over paardrijden in de Loonse en Drunense Duinen

"Ik probeer iedere maand met mijn paard een lange buitenrit te maken. Vooral de zandvlaktes van de Loonse en Drunense Duinen behoren tot mijn favoriete ritten. Heerlijke uitgestrekte duinen, heide en bossen. Een aanrader voor iedereen die van paardrijden houdt!"

Wat wij doen

Onderhoud en aanleg nieuwe paden

Natuurmonumenten zet zich graag in voor mensen die actief de natuur in willen. Of het nu om wandelen, fietsen, hardlopen, mountainbiken of paardrijden gaat. Iedereen beleeft de natuur op zijn eigen manier. Om dat in goede banen te leiden legt Natuurmonumenten verschillende soorten paden aan. De natuur is daarbij het uitgangspunt, dieren en planten mogen niet verstoord worden. Onze boswachters bewaken de grenzen van de natuur en zorgen voor onderhoud en veiligheid van de paden.
Wil je ook bijdragen? Schaf dan een ruiterlabel aan. Alle inkomsten gaan naar beheer van paden en natuur.

Draag bij aan mooie ruiterpaden