Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Project Grensmaas

Het project Grensmaas heeft drie doelstellingen: hoogwaterbescherming, natuurontwikkeling en ontgrinding. Zowel de natuurontwikkeling als de hoogwaterbescherming worden mede gefinancierd door de winning van 53 miljoen ton grind.

maasvallei

Ongeveer duizend hectare natuur komt erbij in het Maasdal tussen Maastricht en Roosteren. Doordat ook België volop werk maakt van een natuurlijke Maas ontstaat er straks een aaneengesloten en grensoverschrijdend Maaspark van ruim 2000 hectare. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer gaan deze nieuwe natuur beheren.

Het Grensmaasproject wordt uitgevoerd door Consortium Grensmaas B.V. Dat is een samenwerkingsverband van aannemers, grindproducenten en Natuurmonumenten.
Bij de uitvoering van het Grensmaasproject werkt het Consortium nauw samen met gemeenten, waterschappen, Staatsbosbeheer en Ark Natuurontwikkeling. Alle partijen samen maken het Grensmaasproject tot een uniek samenwerkingsverband in Nederland.

Kijk voor meer informatie op de website van het Grensmaasproject.

logo