Ga direct naar inhoud

Herstel Jagtlust

De ’s-Gravelandse Buitenplaatsen zijn bijna vier eeuwen oud. Om die mooie historie voor altijd veilig te stellen voert Natuurmonumenten een omvangrijk herstelplan uit voor herstel van de bossen, lanen en parken.

Jagtlust

Het herstelplan is een groot project waar veel geld mee gemoeid is. De steun van de Vrienden van de 's-Gravelandse Buitenplaatsen is daarbij van onschatbare waarde.

Werkzaamheden Jagtlust

Een belangrijk onderdeel van het Herstelplan ’s-Gravelandse Buitenplaatsen is het opknappen van de moestuin van Jagtlust en het verbinden van de buitenplaats met Land en Bosch. 

Nieuwe bruggen

Op Jagtlust en Land en Bosch zijn in 2012 drie nieuwe bruggen geplaatst en een bestaande brug in oude stijl gerenoveerd. Hierdoor zijn de buitenplaatsen met elkaar verbonden en aangesloten op de bestaande gele wandelroute (17 km). Een lang gekoesterde wens van de wandelaars en van Natuurmonumenten is hiermee vervuld. Door de aanleg van bruggen en de restauratie van de wandelpaden is het mogelijk een ommetje te maken van Jagtlust naar Land en Bosch. Download de wandelroute

Jagtlust boogbrug

Moestuin

De moestuin met de daarin gelegen veldschuur is in 2013 opgeknapt en in gebruik genomen. Er wordt actief getuinierd door zorgcliënten en vrijwilligers. De oogst is verkrijgbaar op de markt in Hilversum. Meer informatie op www.moestuinvanjagtlust.nl. In najaar 2014 zijn enkele nieuwe fruitbomen geplant.

Theekoepel

Aan de voorkant van de buitenplaats hebben we in 2014/2015 enkele bomen weggehaald om de bijzondere theekoepel beter zichtbaar te maken.

Notenbosje 

Achter de moestuin van Jagtlust is het Notenbosje aangelegd met walnoten en hazelaars.

Bekijk hier alle werkzaamheden op de buitenplaatsen

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid