Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurmonumenten in de steigers

Natuurmonumenten beheert naast natuur, ook monumenten. Bouwwerken die onlosmakelijk verbonden zijn met het landschap en het verhaal van dat gebied. Om cultureel erfgoed te bewaren en bij de tijd te houden, zijn we vaak aan het werk. Dat kun je goed zien. Want dan staan onze monumenten in de steigers.

We nodigen je uit te komen kijken als ons cultureel erfgoed in de steigers staat. Door te restaureren bewaren we niet alleen het monument zelf, maar ook de geschiedenis van de plek. Details daarvan leggen we bloot als we aan het werk zijn. Kom dus kijken. Er is altijd wel een bijzonder monument bij jou in de buurt.

Molen het Noorden

Molen het Noorden op Texel staat in de steigers. De restauratie is hard nodig; dit iconische bouwwerk op het Waddeneiland is al een tijd buiten bedrijf. De verwachting is dat de wieken dit najaar sinds lange tijd weer draaien.

Bekijk dit project

Kasteel Eerde

Kasteel Eerde bij het Overijsselse Ommen ademt de sfeer van de vroege achttiende eeuw. Nu staat het kasteel in de steigers. Zo kan in de toekomst ook iedereen genieten van de adellijke grandeur.

Bekijk dit project
filter plus

De Nachtwacht

Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag de Nachtwacht veilig opgeslagen in de mergelgrotten onder Maastricht. Maar er hangt daar nog een Nachtwacht. In 1909 tekende kunstenaar Jules Sondeijker in de grotten onder Maastricht met houtskool een levensgrote replica. Zo, op de mergelwand in de Zonnegrotten in de Sint-Pietersberg.

Bekijk dit project
filter plus

Projecten

Uit de steigers

Agenda

hal jachtslot
za 16 nov
Wandelen

Fotograferen in Jachtslot Mookerheide

Wekelijks krijgen wij verzoeken van fotografen om in het jachtslot te mogen fotograferen. Op zaterdag 16 november zetten wij voor fotografen de deuren van het jachtslot wagenwijd open.

Jachtslot de mookerheide
za 16 nov
Wandelen

Excursie Landgoed Mookerheide

Bezoek nu Landgoed Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos.

Kasteel eerde
zo 08 dec
Cultureel

Kasteel Eerde in de steigers

Kasteel Eerde is net uit de steigers na een lange restauratie en binnen worden de laatste puntjes op de i gezet. Je weet niet wat je ziet zo mooi is het geworden. Kan je niet wachten op te komen kijken? Boek dan snel.

Fotowedstrijd Cultuur in Natuur

In de natuurgebieden van Natuurmonumenten zijn veel bijzondere en historische gebouwen te vinden. Buitenplaatsen en kastelen, maar ook boerderijen, bunkers en forten . Zet ons cultureel erfgoed op de foto en doe mee aan de fotowedstrijd Cultuur in Natuur. Met kans op een mooie prijs!

Doe mee

Toekomst voor cultureel erfgoed

Wij willen cultureel erfgoed in goede staat houden. Niet alleen voor nu, maar juist ook voor de toekomst. We kunnen ieders hulp goed gebruiken. Doneer nu of word vandaag nog lid.

Word lid

Nieuws

logo