Natuurmonumenten in de steigers

Natuurmonumenten beheert naast natuur, ook monumenten. Bouwwerken die onlosmakelijk verbonden zijn met het landschap en het verhaal van dat gebied. Om cultureel erfgoed te bewaren en bij de tijd te houden, zijn we vaak aan het werk. Dat kun je goed zien. Want dan staan onze monumenten in de steigers.

We nodigen je uit te komen kijken als ons cultureel erfgoed in de steigers staat. Door te restaureren bewaren we niet alleen het monument zelf, maar ook de geschiedenis van de plek. Details daarvan leggen we bloot als we aan het werk zijn. Kom dus kijken. Er is altijd wel een bijzonder monument bij jou in de buurt.

Landgoed Mookerheide

Op Landgoed Mookerheide zijn architectuur en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het jachtslot uit het begin van de 20e eeuw is ontworpen als een 'Gesamtkunstwerk', in jugendstil. We gaan het slot grondig opknappen, zodat we ook in toekomst kunnen genieten van deze bijzondere plek.

Bekijk dit project

Polder Schiezone

Aan de Schie, tussen Rotterdam en Delft, ligt Polder Schiezone. Hier gaat Natuurmonumenten samen met Gemeente Rotterdam aan de slag om meer natuur in de polder te creëren. Straks wandel je hier tussen de polderbloemen, kom je de koeien van de boer tegen en stuit je op de archeologische resten van een oude boerderij.

Bekijk dit project

Projecten

Jachtslot Mookerheide

De restauratie van Jachtslot Mookerheide is van start gegaan. Boswachter Ellen vertelt in haar blogs met filmpjes en foto's over dit omvangrijke project.

Lees de blogs van Ellen

Uit de steigers

Agenda

Ontdek de waterwerken in het Waterloopbos
za 18 mrt
Erfgoed ontdekken

Ontdek de waterwerken in het Waterloopbos

Wandel mee langs unieke waterloopkundige modellen in het Waterloopbos.

Kasteel Eerde
zo 02 apr
Erfgoed ontdekken

Kom binnen kijken bij Kasteel Eerde

Neem een kijkje in het gerestaureerde Kasteel Eerde, vlakbij Ommen. Deze activiteit is speciaal voor volwassenen en duurt 2 uur.

Lammetje
ma 10 apr

Vier de lente bij de lammetjes op Landgoed Mookerheide

We luiden op Landgoed Mookerheide de lente in met lammetjes, opening groente- en fruitseizoen. Uiteraard zijn de boswachters ook aanwezig.

Toekomst voor cultureel erfgoed

Wij willen cultureel erfgoed in goede staat houden. Niet alleen voor nu, maar juist ook voor de toekomst. We kunnen ieders hulp goed gebruiken. Doneer nu of word vandaag nog lid.

Word lid

Nieuws

logo