Ga direct naar inhoud

Natuurmonumenten in de steigers

Natuurmonumenten beheert naast natuur, ook monumenten. Bouwwerken die onlosmakelijk verbonden zijn met het landschap en het verhaal van dat gebied. Om cultureel erfgoed te bewaren en bij de tijd te houden, zijn we vaak aan het werk. Dat kun je goed zien. Want dan staan onze monumenten in de steigers.

We nodigen je uit te komen kijken als ons cultureel erfgoed in de steigers staat. Door te restaureren bewaren we niet alleen het monument zelf, maar ook de geschiedenis van de plek. Details daarvan leggen we bloot als we aan het werk zijn. Kom dus kijken. Er is altijd wel een bijzonder monument bij jou in de buurt.

Landgoed Mookerheide

Op Landgoed Mookerheide zijn architectuur en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het jachtslot uit het begin van de 20e eeuw is ontworpen als een 'Gesamtkunstwerk', in jugendstil. We gaan het slot grondig opknappen, zodat we ook in toekomst kunnen genieten van deze bijzondere plek.

Bekijk dit project

Projecten

Jachtslot Mookerheide

De restauratie van Jachtslot Mookerheide is van start gegaan. Boswachter Ellen vertelt in haar blogs met filmpjes en foto's over dit omvangrijke project.

Lees de blogs van Ellen

Uit de steigers

Agenda

Toekomst voor cultureel erfgoed

Wij willen cultureel erfgoed in goede staat houden. Niet alleen voor nu, maar juist ook voor de toekomst. We kunnen ieders hulp goed gebruiken. Doneer nu of word vandaag nog lid.

Word lid

Nieuws