regio

Zuid-Limburg

Speurtochten in Zuid-Limburg

Ontdek Zuid-Limburg met het gezin met ’Expeditie Zuid-Limburg’: een boekje met speurtochten met fraai getekende routes, veel spellen, opdrachten en weetjes.

Natuurmonumenten laat je op een leuke manier kennismaken met de natuur in het Zuid-Limburgse landschap. Er valt in dit buitenlands stukje Nederland namelijk heel wat te ontdekken!

Het boekje is voor € 5,00 te koop in de webwinkel, kijk onderaan voor meer adressen.

4 x speuren tussen beek en heuvel

Natuurmonumenten heeft in een viertal bijzondere natuurgebieden een leuke speurtocht voor de jeugd uitgezet.

Zo geniet je van het uitzicht op de top van de Observant bij de Maastrichtse Sint-Pietersberg, doorkruis je de weilanden langs de Geul bij Epen, ontmoet je de grote grazers in Natuurpark Roode Beek en verwonder je je over de imposante beuken in het Geleenbeekdal bij Sweikhuizen!

Startpunten en verkoopadressen

De speurtochten starten op markante locaties aan de rand van de natuurgebieden. Je kunt een wandeling starten:

Parkeren en na afloop lekker uitrusten is op al deze locaties gemakkelijk en goed mogelijk.

Bij Bezoekerscentrum Brunssummerheide vind je nog meer speurtochten en kinderfeestjes.

40 bladzijden met speurtochten, informatie en extra kortingen

Geniet van de diverse kortingsacties die u op verschillende locaties in deze wandelgebieden aangeboden worden. Het boekje geeft u recht op acties zoals 20% korting op midgetgolfen, een gratis cupcake bij een kop koffie of thee, of een pannenkoek voor de helft van de prijs. Het 40 bladzijden tellende boekje met speurtochten met kortingacties kost slechts € 5,00.

Het boekje is te koop bij:

Je kunt het ook thuis bestellen via de webshop. Ook leuk om cadeau te geven.

Deze uitgave werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Limburg en de Europese Unie.

Rijk Leven in Nationaal Landschap Zuid-Limburg

Nationaal Landschap Zuid-Limburg is één van de twintig nationale landschappen in Nederland. Het is een gebied met een uniek karakter. Steile hellingen, afgewisseld met holle wegen en plateaus. Groene heuvels, verfraaid door hoogstamboomgaarden. De vakwerkboerderijen, kapelletjes en kruisbeelden, ook het cultuurhistorisch erfgoed is uitzonderlijk gaaf. De rijke grond van vruchtbare löss, silex en kalksteen. Het rijke verenigingsleven dat de mensen in dorpen bindt. Ze zorgen ervoor dat recreëren, werken en wonen in Zuid-Limburg een rijk gevoel geven.

 

 

 

word nu lid