Ga direct naar inhoud

Eilandhuisjes Marker Wadden, een natuuroase in het Markermeer

‘Als je wakker wordt, droom je verder dankzij het uitzicht!’ Dat schreef één van de gasten na een verblijf op de Marker Wadden. Vogelliefhebbers weten niet waar ze moeten kijken, zoveel soorten vliegen en scharrelen er rond. Ook liefhebbers van rust en ruimte zijn hier zeker op hun plek.

Energieneutraal eilandhuisje Marker Wadden

Energieneutrale eilandhuisjes

Marker Wadden is een uniek project dat zorgt voor natuurherstel van het Markermeer. De eilanden zijn aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. De eilanden zijn grotendeels van de natuur. Dat wil zeggen dat mensen er niet welkom zijn. Op één eiland na. Hier staat een kleine nederzetting met gebouwen voor beheer en toezicht, maar er staan ook vier vakantiehuisjes. Bij een verblijf op de Marker Wadden zijn rust en stilte dus gegarandeerd. Goed om te weten: alle gebouwen zijn duurzaam ingericht. De huisjes zijn energieneutraal en de opbrengst van de verhuur van de eilandwoningen gaat voor honderd procent terug naar de natuur. Met jouw verblijf ondersteun je dus de natuur in Nederland!

Vlonderpad Marker Wadden

Eropuit op de Marker Wadden

Wandelen

Vanaf de haven kun je het eiland verkennen via verschillende wandel- en vlonderpaden. De totale lengte is 12 kilometer. Je kunt ook direct naar het strand achter de haven of wandelen naar het Noordstrand. Dat is een wandeling van ongeveer 3 kilometer. Een deel van de paden is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Bekijk hier de wandelroutes op Marker Wadden

Vogels kijken

Langs de paden liggen drie vogelkijkhutten: de Aalscholver, de Lepelaar en de Duikeend. Neem een verrekijker mee en geniet van de vele vogels zonder ze te verstoren.

Excursie

Het is mogelijk om bij aankomst op Marker Wadden een rondleiding met een gids over Marker Wadden te boeken. Hiervoor zijn beperkt kaarten beschikbaar en geldt: vol = vol. 

Zwemmen

Geniet van het uitgestrekte strand op Marker Wadden. Zwemmen is mogelijk, maar wel op eigen risico en alleen toegestaan bij de stranden.

Naar de Marker Wadden

Er vaart regelmatig een veerboot naar de Marker Wadden, reserveer online een plek. In de haven is ook ruimte voor andere boten, klik hier voor meer informatie. 

Enkele foto's Marker Wadden

Woonkamer eilandhuisje

Woonkamer eilandhuisje

Slaapkamer eilandhuisje

Slaapkamer eilandhuisje

Marker Wadden

Marker Wadden

Marker Wadden uitzicht

Marker Wadden met uitkijktoren Steltloper