Vrijwilligerswerk

Informatie voor onze vaste vrijwilligers

Voordeel voor vrijwilligers

Als vaste vrijwilliger krijgt u aantrekkelijke kortingen bij Natuurmonumenten. Ook vindt u hier aanbiedingen van onze partners. Vaste vrijwilligers zijn vrijwilligers die minsten 6x per jaar werkzaam zijn voor Natuurmonumenten en een vrijwilligersovereenkomst hebben. Kijk regelmatig op deze pagina voor nieuwe acties.

 

Menzis

Menzis en Natuurmonumenten hebben de handen ineen geslagen om buiten spelen te stimuleren. Want buiten spelen is gezond! U kunt, als vrijwilliger van Natuurmonumenten ook meedoen met het gezondheidsprogramma SamenGezond. Als deelnemer van dit programma kunt u punten sparen als u meedoet met de Midzomernachtloop of traint met de Natuurroute App? Deze punten kunnen worden ingewisseld voor leuke producten of korting op uw aanvullende zorgverzekering. 

Wie bewust leeft, kiest bewust

U maakt bewuste keuzes en houdt er een gezonde levensstijl op na. Bij Menzis kunt u nu net zo bewust voor een zorgverzekering kiezen. 

Alle voordelen op een rij

 • Het SamenGezond spaarprogramma dat een gezonde levensstijl beloont met veel voordeel. En het leuke is: iedereen kan meedoen; jong, oud, ziek of gezond.
 • Goed verzekerd voor onze scherpste premie.
 • Menzis TopZorg: zeer goede zorg waarbij u als mens centraal staat.
 • Bij Menzis is iedereen welkom. Zonder medische selectie. Ook voor de aanvullende verzekeringen.

Snel en gemakkelijk overstappen

Kijk op www.menzis.nl/natuurmonumenten of bel de Menzis OverstapCoach op 088 222 49 00 (lokaal tarief).

 

Europcar Autoverhuur

Europcar werkt al geruime tijd samen met Natuurmonumenten. Zo schenkt Europcar uit de opbrengsten van GoforGreen-huurauto’s een vast percentage aan Natuurmonumenten. 

Leden en vrijwilligers van Natuurmonumenten krijgen 5% korting op een huurauto bij Europcar, zowel in binnen- als buitenland! Kijk hier voor meer informatie en de reserveringscode >>

 

Korting op producten bij Natuurmonumenten

Als vaste vrijwilliger kunt u 20% korting krijgen bij aankoop van producten in de bezoekerscentra van Natuurmonumenten.
De korting wordt berekend over de niet-leden verkoopprijs.

De volgende spelregels gelden:

 • alleen op vertoon van uw vrijwilligerspas
 • de korting is alleen verkrijgbaar in de 8 bezoekerscentra van Natuurmonumenten
 • de korting geldt op alle verkoop producten in het bezoekerscentrum met uitzondering van boeken
 • de korting geldt niet in combinatie met andere acties en/of aanbiedingen.  

Korting op activiteiten bij Natuurmonumenten

Als u geen lid bent, kunt u toch voor de ledenprijs meedoen aan de vele leuke activiteiten in onze prachtige natuurgebieden. Toon wel uw vrijwilligerspas! In ons activiteitenaanbod kunt u allerlei leuke activiteiten vinden!

 

GoodHabitz

Onze vrijwilligers kunnen gratis deelnemen aan de digitale trainingen van GoodHabitz. Je kunt het gebruiken voor je lol en eigen ontwikkeling of specifiek om je vrijwilligerswerk makkelijker te kunnen doen. Hieronder staat meer informatie: wat is GoodHabitz, hoe werkt het en hoe lang duurt het.

Wat is GoodHabitz?

GoodHabitz is een website waarop online trainingen worden aangeboden. “Online” wil zeggen dat je geen boeken gebruikt of in de klas zit, maar de training vanaf je computer op Internet volgt. Je kunt de trainingen volgen vanaf elke computer die verbonden is met internet. Het gaat om een vast aanbod van trainingen op de volgende vijf gebieden:

 • Management
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Communicatie
 • Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint)
 • Commerciële vaardigheden

Zie op www.goodhabitz.nl voor het overzicht van de online trainingen.

Hoe werkt het?

Natuurmonumenten is klant bij GoodHabitz. Hierbij is ook inbegrepen dat de trainingen beschikbaar zijn voor vrijwilligers van Natuurmonumenten. Als vrijwilliger hoef je dus niets te betalen voor GoodHabitz! Om van de trainingen gebruik te kunnen maken, moet je een account aanmaken. Om dit te doen, stuur je een mailtje naar NMacademie [at] natuurmonumenten [dot] nl, vermeld in de mail GoodHabitz,  je naam, beheereenheid en de vrijwilligerstaak die je doet. Natuurmonumenten checkt je gegevens en zorgt er dan voor dat er voor jou een account wordt aangevraagd. Hierover krijg je een bericht van GoodHabitz, waarna je je account kunt activeren. Nu kun je van het complete trainingsaanbod van GoodHabitz gebruik maken. Je kunt zoveel en zo vaak trainingen volgen als je zelf wilt, zolang je vrijwilliger bij Natuurmonumenten bent en zolang Natuurmonumenten klant is bij GoodHabitz.

Hoe lang duurt het?

Dat hangt helemaal van jezelf af. Je volgt de trainingen namelijk in je eigen tempo en op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt bijvoorbeeld ook halverwege de training stoppen en op een later moment weer doorgaan. Per training verschilt het aantal opdrachten, dus daar hangt de tijdsduur ook van af.

Veel leerplezier!

word nu lid