Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Liesbeth Meijer

Een kennismaking met Liesbeth Meijer

Friesland

Al in mijn kindertijd struinde ik met mijn moeder door de duinen of over het wad tijdens onze vakanties op Terschelling. Vanaf mijn studietijd, Sociale Geografie, ben ik actief betrokken bij natuur- en milieubescherming. Deze betrokkenheid heeft ook grotendeels de sector bepaald waarin ik werkte, namelijk de natuurbescherming. De bescherming van het waddengebied speelt daarin een centrale rol. Ik heb ongeveer 25 jaar voor de Waddenvereniging gewerkt, als laatste als actiecoordinator. Daarna heb ik als senior beleidsmedewerker voor de gezamenlijke overheden, het Regionaal college waddengebied, getracht de wadden van goed beleid te voorzien. Omdat ik nu niet meer betaald werk, is er tijd om op andere manieren mijn capaciteiten en ervaring in te zetten voor natuur en landschap in Nederland.

Ik vind het belangrijk om samen met andere mensen zinnige en leuke activiteiten te ondernemen. En actief zijn in de Ledencommissie Fryslan van Natuurmonumenten combineert die beide zaken.
Binnen de Ledencomissie vervul ik al een aantal jaren de secretarisrol, een spilfunctie samen met de voorzitter.
Verder speel ik al vele jaren in een badmintonteam, ben actief binnen het bestuur van een badmintonvereninging. Samen met mijn partner vaar ik met een skûtsje vanuit Harlingen op o.a. de Waddenzee. Dit skûtsje is een zeilend bedrijfsvaartuig gebouwd in 1907.  En ik houd ervan om lekker buiten bezig te zijn, bijvoorbeeld in de tuin, te fietsen of te lopen. Ik woon in het dorpje Spannum.

Liesbeth Meijer
logo