Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Ledencommissie Friesland

Natuurmonumenten bezit en beheert in Fryslân in totaal zo'n 10.000 hectare natuur en het landgoed met theehuis De Slotplaats.

Ledencommissie

Natuurgebieden die variëren van de wadden (Schiermonnikoog) tot weidevogelgebieden (Skrok) en van bosjes (Flietsterbosk) en polders (Bantpolder) tot zeldzame hoogveengebieden (Fochteloërveen). Het zijn gebieden waar de Noorse stern, grutto en kraanvogel broeden, waar mosselbanken liggen, de zeldzame paddenstoel de verblekende wasplaat gevonden is en waar veel bezoekers genieten van de natuur.

In Fryslân wonen ongeveer 15.000 leden van Natuurmonumenten. De ledencommissie (lc) vertegenwoordigt de Friese leden in de ledenraad. De ledenraad denkt en beslist mee over de hoofdlijnen van beleid. Via de ledencommissie kunt u uw suggesties voor de meningsvorming in de vereniging meegeven. De lc werkt nauw samen met de beheereenheden die de Friese natuurgebieden en cultuurgoederen van NM beheren.

Natuurmonumenten wil leden meer bij het werk van de vereniging betrekken en er worden speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen. Speciaal voor kinderen is het OERRR programma ontwikkeld.

Betrokkenheid

Als de leden van de commissie (lc) willen wij de voelsprieten van de vereniging zijn. In de ledenraad brengen wij wensen en opvattingen van  leden naar voren. Wij zoeken daartoe actief contact met de leden in Fryslân. Wij zijn ook aanspreekpunt voor de leden van onze provincie.

Heeft u vragen, wilt u ons iets laten weten of wilt u ergens aan deelnemen, neem dan contact op met onze secretaris Liesbeth Meijer via  [email protected]

Nieuwsflits

De ledencommissie Fryslân informeert de Friese leden ( waarvan het emailadres bekend is bij de ledenservice van NM) enkele keren per jaar met speciaal Fries nieuws via een digitale nieuwsflits. Lees hier de laatst verschenen nieuwsflits (april 2020).

Wilt u graag onze Nieuwsflits in uw e-mailbrievenbus ontvangen. Geef dan uw e-mailadres door aan de ledenservice via www.natuurmonumenten/contact met vermelding van “nieuwsflits ledencommissie Friesland”. 

Meedenken via de Klankbordgroep

Vindt u het leuk om met ons mee te denken over allerlei onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het recreatie in de natuurgebieden, overgang naar natuurinclusieve landbouw en landbouwproducten, ons voedsel? Dit kan door deel te nemen aan onze klankbordgroep. U krijgt dan een paar keer per jaar een uitnodiging om een kleine email-enquête in te vullen of om deel te nemen aan een themagesprek.
Wilt u deelnemen aan deze klankbordgroep, geef uw e-mailadres dan door aan onze secretaris Liesbeth Meijer via het emailadres   [email protected] met vermelding van “ deelname klankbordgroep”.

Ledencommissie Friesland in beeld

De ledencommissie Fryslân bestaat per januari 2020 uit vijf leden en een kandidaat lid.

Contactpersoon

Vragen kun je stellen aan onze contactpersoon Liesbeth Meijer via de mail [email protected] of 06 - 33 18 04 29.

Ledenvertegenwoordigers gezocht

De ledencommissie Fryslân van Natuurmonumenten bestaat uit een groep enthousiaste mensen, afkomstig uit verschillende delen van de provincie.

Draag je de natuur en het landschap van Fryslân een warm hart toe? Wil je, namens de leden van Natuurmonumenten uit Fryslân meedenken en-praten over het beheer en beleid van Natuurmonumenten en helpen leden te betrekken bij het werk van NM? Kom je dan eens oriënteren op wat we doen bij de ledencommissie.

Leden uit heel de provincie zijn welkom om onze groep te versterken. Gezien de samenstelling van de ledenvertegenwoordiging zou het fijn zijn als ook vrouwen en jongeren reageren.

Jaarplan 2020

Elk jaar maakt de lc Fryslân een jaarplan. We bepalen welke zaken we als lc gaan oppakken, waar we een trekkersrol in willen gaan vervullen en waar we meer ondersteunend zijn. We bekijken aan welke activiteiten van de beheerders in onze provincie we een bijdrage kunnen leveren en we spreken af wie van ons voor de verschillende gebieden en thema's de antennefunctie vervult en aanspreekpunt is. 

Ook dit jaar gaan we weer twee ledenbijeenkomsten organiseren, de klankbordgroep vragen stellen over beleidszaken, een aantal Nieuwsflitsen maken en de beheereenheden voorzien van extra handen bij publieksactiviteiten bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie in het Natuurmuseum.

Lees hier ons volledige jaarplan 2020.

Activiteiten en bijeenkomsten

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo