Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Ledencommissie Friesland

Natuurmonumenten bezit en beheert in Fryslân in totaal zo'n 10.000 hectare natuur en het landgoed met theehuis De Slotplaats.

Ledencommissie

Natuurgebieden die variëren van de wadden (Schiermonnikoog) tot weidevogelgebieden (Skrok) en van bosjes (Flietsterbosk) en polders (Bantpolder) tot zeldzame hoogveengebieden (Fochteloërveen). Het zijn gebieden waar de Noorse stern, grutto en kraanvogel broeden, waar mosselbanken liggen, de zeldzame paddenstoel de verblekende wasplaat gevonden is en waar veel bezoekers genieten van de natuur.

In Fryslân wonen ongeveer 15.000 leden van Natuurmonumenten. De ledencommissie vertegenwoordigt u, de Friese leden, in de Ledenraad. De Ledenraad denkt en beslist over de hoofdlijnen van beleid. Via de ledencommissie kunt u uw suggesties voor de meningsvorming in de vereniging meegeven. De ledencommissie Fryslân bestaat uit vijf leden en enige kandidaat-leden.

Natuurmonumenten gaat mee met de maatschappelijke ontwikkelingen. Zo worden de leden meer bij het werk van de vereniging betrokken en worden veel activiteiten georganiseerd voor kinderen. Speciaal voor kinderen is het OERRR programma ontwikkeld.

Betrokkenheid

Het spreekt vanzelf dat wij als de leden van de commissie de doelstellingen van Natuurmonumenten onderschrijven. Wij willen de voelsprieten van de vereniging zijn. In de ledenraad kunnen wij wensen en opvattingen van leden naar voren brengen. Wij zoeken daartoe actief contact met de leden uit Fryslân. Wij zijn ook aanspreekpunt voor de leden van onze provincie. Wilt u onze commissie komen versterken? We zoeken momenteel versterking.

Heeft u vragen, wilt u ons iets laten weten of wilt u ergens aan deelnemen neem dan contact op met onze secretaris Liesbeth Meijer via [email protected]

Ledenbijeenkomst 21 september

De ledencommissies van Drenthe en Fryslân organiseerden samen met de beheereenheid Noordenveld op 21 september een verkenningsmiddag Fochteloërveen voor de leden uit deze beide provincies. Het Fochteloërveen is een hoogveen gebied met veel bijzondere, mooie en historische plekjes.

Lees hier de impressie van deze verkenning.

Impressie kwaliteitstoets Oudemirdumerklif

Onlangs werd de 6-jaarlijkse kwaliteitstoets van de Oudemirdumerklif gehouden. Een goed moment om vast te stellen of de doelen in het beheerplan van 1997 gehaald zijn.

Kijk hier voor de impressie van deze kwaliteitstoets.

Ledenbijeenkomst 6 april

Op zaterdag 6 april vond een ledenbijeenkomst van Natuurmonumenten Fryslân plaats in het Lycklamabos te Gaasterland. We luisterden naar het verhaal over dit bos met z'n rijke cultuurhistorie. Daarna ontdekten we samen met de boswachter de voorjaarsbloeiers en we zaaiden een akker in voor de insecten.

Lees hier het verslag.

Ledenavond 5 november 2018

Maandag 5 november organiseerde Ledencommissie Fryslân een avond Waddenbelevenissen en een korte jaarvergadering. Kijk hier voor het verslag.

Ledenvertegenwoordigers gezocht

De Ledencommissie Fryslân van Natuurmonumenten bestaat uit een groep enthousiaste mensen, afkomstig uit verschillende delen van de provincie. Omdat we op dit moment geen vrijwilligers hebben vanuit Oost Fryslȃn, zijn we vooral op zoek naar leden uit deze regio. Maar leden uit heel de provincie zijn welkom om onze groep te versterken. Gezien de samenstelling van de ledenvertegenwoordiging zou het fijn zijn als ook vrouwen en jongeren reageren.

Kijk hier voor de vacature.

Meedenken via de Klankbordgroep

Vindt u het leuk om met ons mee te denken over allerlei onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het weidevogelbeheer, toezicht in de natuurgebieden, landbouw of recreatie? Dit kan door deel te nemen aan onze klankbordgroep. U krijgt dan periodiek een digitale nieuwsflits van ons, een uitnodiging om een kleine email-enquête in te vullen of om deel te nemen aan een themagesprek.
Wilt u deelnemen aan deze klankbordgroep, geef uw e-mailadres dan door aan onze secretaris Liesbeth Meijer via het emailadres [email protected] met vermelding van “ deelname klankbordgroep”.
Wilt u niet deelnemen aan deze klankbordgroep, maar wel graag de digitale nieuwsflits ontvangen. Ook dan kunt u uw e-mailadres doorgeven, maar dan aan de ledenservice via www.natuurmonumenten/contact met vermelding van “nieuwsflits ledencommissie Friesland”. 

Nieuwsflits

De ledencommissie Fryslân informeert haar klankbordgroep enkele keren per jaar met een digitale nieuwsflits. Lees de nieuwsflits van december 2019.

Ledencommissie Friesland in beeld

De Ledencommissie Fryslân bestaat per november 2018 uit vier leden en een kandidaat lid.

Contactpersoon

Vragen kun je stellen aan onze contactpersoon Liesbeth Meijer via de mail [email protected] of 06 - 33 18 04 29.

Jaarplan en jaarverslag

Jaarplan 2019

Elk jaar maakt de lc Fryslân een jaarplan. We bekijken aan welke activiteiten van de beheerders in onze provincie we een bijdrage kunnen leveren, we spreken af wie van ons voor de verschillende gebieden en thema's de antennefunctie vervult en aanspreekpunt is. En we bepalen welke zaken we als lc zelf de trekkersrol willen gaan vervullen.

Lees hier ons jaarplan 2019.

Wat deed de Ledencommissie Fryslân in 2018 en wat gebeurde er in de Friese weiden, wadden en venen?

We organiseerden dit jaar twee bijeenkomsten voor leden en belangstellenden één in mei in Leons en één in november in Leeuwarden. In Leons stonden de weidevogels en de landbouw centraal en in Leeuwarden de wadden.

De ledencommissie (lc) Fryslân vertegenwoordigde dit jaar weer twee keer de Friese leden in de ledenraad. In het voorjaar stond naast het debat over de landbouwstrategie de goedkeuring van het jaarverslag en jaarrekening op de agenda. We brachten hier direct de ideeën en uitkomsten van onze ledenbijeenkomst over landbouw en weidevogels in.

Lees het complete jaarverslag 2018

Activiteiten en bijeenkomsten

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo