Ga direct naar inhoud

Vacature vrijwilliger ledencommissie Limburg en De Kempen

Draag je de natuur en het landschap van Limburg en De Kempen een warm hart toe? Wil je namens de leden actief meedenken/-praten rondom het beleid van Natuurmonumenten? En vind je het leuk om een specifieke taak op je te nemen zoals bijvoorbeeld het organiseren van een thema-avond voor de achterban, of een bijdrage te leveren aan de regionale of landelijke thema’s van Natuurmonumenten? Deze kans krijg je door lid te worden van de ledencommissie van vereniging Natuurmonumenten.

Limburg

Functienaam: kandidaat-lid ledencommissie
Tijdsbesteding: 12 dagen per jaar
Locatie: Limburg en De Kempen.

Wat houdt de functie in?

Als lid van de ledencommissie denk, praat en beslis je mee over beleidsmatige actuele onderwerpen die spelen in de regio. Als afgevaardigde van de ledenraad denk je ook mee over de grote lijnen van het landelijk beleid van Natuurmonumenten. De ledenraad wordt 2x per jaar gehouden in het hoofdkantoor in Amersfoort. Als ledencommissie vergaderen we een 5tal keren per jaar plus een jaarvergadering. De ledencommissie Limburg en De Kempen bestaat op dit moment uit 7 leden en een wisselend aantal kandidaat-leden. De 7 vaste leden worden voor 4 jaar benoemd en kunnen eenmaal herkozen worden. Zodra er een plaats vrijkomt, kunnen kandidaat-leden doorstromen. De (kandidaat) commissieleden vormen de schakel tussen de achterban en Natuurmonumenten. Het is een boeiende klus die op verschillende manieren vorm gegeven kan worden. Je kunt bijvoorbeeld discussie bijeenkomsten organiseren, namens de ledencommissie aanwezig zijn bij evenementen of andere momenten die belangrijk zijn voor natuur(monumenten). Je hebt voeling met wat er in de omgeving speelt. De ledencommissie werkt nauw samen met de werkorganisatie in de beheereenheden. Het werkplan van de ledencommissie wordt dan ook afgestemd met deze beheereenheden. Onze ledencommissie werkt samen met 3 Beheereenheden: Kempen en Midden-Limburg (kantoor in Swartbroek), Zuid Limburg (kantoor Brunssummerheide te Heerlen), en St.Pietersberg/ENCI groeve (kantoor St.Pietersberg te Maastricht)

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar mensen die actief betrokken zijn bij de natuur en natuurbescherming. Binnen de commissie worden aandachtsgebieden verdeeld; dit is zowel naar regio’s als naar onderwerpen. Daar neem je ook een deel van op je. Je bent initiatiefrijk en sociaal vaardig. Je kunt goed een bijeenkomst organiseren, een presentatie geven voor een groep, het verslag van een bijeenkomst opstellen en de commissie vertegenwoordigen. Je denkt positief kritisch mee over de hoofdlijnen van het beleid. Je bent lid van Natuurmonumenten en woonachtig in onze ledenregio. Op dit moment zoeken we met name iemand uit Midden Limburg.

Wat bieden wij?

  • Een interessant en uitdagend werk binnen een organisatie die midden in de maatschappij staat;
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan landelijk georganiseerde werkgroepen en excursies;
  • Onkostenvergoeding voor vervoer. 

Informatie en sollicitatie

Als je interesse hebt neem dan contact op met de secretaris Jeannette Hommes 06 - 29 45 44 41 of e-mail [email protected]

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid