Ga direct naar inhoud

Vacature vrijwilliger ledencommissie Flevoland en Zwarte Meer

Draag je de natuur en het landschap van Flevoland een warm hart toe? Wil je namens de leden actief meedenken/-praten rondom het beleid van Natuurmonumenten? En vind je het leuk om een specifieke taak op je te nemen zoals bijvoorbeeld het organiseren van een thema-avond voor de achterban, meewerken aan de nieuwsbrief, of een bijdrage te leveren aan de regionale of landelijke thema’s van Natuurmonumenten? Deze kans krijg je door lid te worden van de ledencommissie van vereniging Natuurmonumenten!

Vlonderpad Marker Wadden

Functienaam: (kandidaat-)lid ledencommissie
Tijdsbesteding: 12 dagen per jaar
Locatie: Flevoland

Wat doet de ledencommissie Flevoland en Zwarte Meer?

De ledencommissie Flevoland en Zwarte Meer is de schakel tussen Natuurmonumenten en haar leden in de provincie Flevoland. Dat doen wij op verschillende manieren.

Wij onderhouden contact met de organisatie van Natuurmonumenten in Flevoland en het gebied Zwarte Meer, kortgezegd de beheereenheid Flevoland en Zwarte Meer. Wij nemen deel aan kwaliteitstoetsen en worden betrokken bij het maken van plannen.

Daarnaast vertegenwoordigt de ledencommissie Flevoland en Zwarte Meer met 5 leden de Flevolandse achterban in de landelijke ledenraad van de vereniging Natuurmonumenten. Deze personen zijn gekozen door de Flevolandse leden. Naast de gekozen leden kent de ledencommissie kandidaat- en steunleden. Zij maken volledig deel uit van de vergaderingen van de ledencommissie, maar hebben geen stem in de landelijke ledenraad. In de praktijk draaien alle leden en steunleden volwaardig mee.

Ook investeren wij in het contact met de leden. Dit doen wij door 4 à 5 keer per jaar een nieuwsbrief uit te brengen. Op deze manier houden wij onze leden op de hoogte van het reilen en zeilen van Natuurmonumenten in Flevoland, van de activiteiten van de ledencommissie en wat er in de ledenraad wordt besproken.
Tenslotte organiseren wij elk jaar in juni een ledendag.

Wat houdt de functie in?

Als lid van de ledencommissie denk en praat je mee over beleidsmatige actuele onderwerpen die spelen in de regio. Ook denk je mee over hoe we ons contact met onze achterban onderhouden en lever je input voor de nieuwsbrief. Wij vergaderen 8 tot 10 keer per jaar. 

Daarnaast vertegenwoordig je de Flevolandse leden in de ledenraad. Als ledenvertegenwoordiger denk je ook mee over de grote lijnen van het landelijk beleid van Natuurmonumenten. De ledenraad wordt 2 keer per jaar gehouden in het hoofdkantoor in Amersfoort.

Wie zoeken wij?

De ledencommissie Flevoland en Zwarte Meer bestaat vanaf 1 juni as. uit 4 leden. We hopen minimaal 3 kandidaat-leden te werven, waarvan 1 op korte termijn tot ledenvertegenwoordiger zal worden voorgedragen zodat we weer op volle sterkte zijn. Kandidaat-leden zijn lid van Natuurmonumenten en wonen in Flevoland.

Naast actieve en initiatiefrijke mensen met hart voor de natuur, zijn wij ook op zoek naar iemand die de communicatie met de leden verzorgt. De nieuwsbrief is daarvoor ons belangrijkste kanaal. Wij zoeken daarom iemand met een vlotte pen die zelf stukken schrijft, maar die ook het redactiewerk op zich neemt. Bekendheid met contentplanning en -management is een pre.

De nieuwsbrief wordt gemaakt met behulp van een programma van Natuurmonumenten, een zogenaamd CMS-systeem. Heb je daar geen ervaring mee? Geen probleem. Natuurmonumenten leidt je op.

Wat bieden wij?

  • Interessant en uitdagend werk binnen een organisatie die midden in de maatschappij staat;
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan landelijk georganiseerde werkgroepen en excursies;
  • Onkostenvergoeding voor vervoer.  

Informatie en sollicitatie

Als je graag lid van ons team wilt worden, mail dan een kort CV en je motivatie naar onze secretaris Wim Maas via [email protected].

Ook als je nog op school zit, studeert of een opleiding volgt, ben je van harte welkom om te solliciteren en ons team te versterken! Je maakt dan kennis met de dagelijkse bezigheden van Natuurmonumenten en alles wat met natuurbeheer te maken heeft.