Ga direct naar inhoud
Kinderen

Heideroutes voor het hele gezin

Heerlijk die zomer, alles bloeit en groeit! In augustus kijk je helemaal je ogen uit, dan kleurt de heide paars. OERRR heeft de mooiste heideroutes voor je geselecteerd, geschikt om met kinderen te lopen.

Bij de route staat vermeld of de ondergrond verhard is en dus geschikt voor buggy of kinderwagen.

De Sprengenberg, Overijssel - 1,2 km

Op je wandeling bij de Sprengenberg kom je van alles tegen. Glooiende heidevelden zover als je kijken kunt. Maar ook donkere bossen en statige lanen. Bij Erve de Pas, het start- en eindpunt van de route, kun je terecht voor een hapje en een drankje. En daarna lekker uitleven in Speelnatuur van OERRR.

Geschikt voor buggy en kinderwagen.

Bekijk de route

Kaapse Bossen, Utrecht - 1,8 km

Geniet van de bloeiende heide op de Utrechtse Heuvelrug. Op je wandeling kom je niet alleen over de heide maar ook door bos. Welke bosdieren spot jij? Drink naar afloop nog wat bij Châlet Helenaheuvel.

Geschikt voor buggy en kinderwagen.

Bekijk de route

Fochteloërveen, Friesland & Drenthe - 3,7 km

Kom dwalen door het uitgestrekte landschap van het Fochteloërveen met paarse heidevelden. Wist je dat hier sinds een paar jaar weer kraanvogels broeden?

Bekijk de route

Brunssummerheide, Limburg - 1 km

Deze route is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Onderweg ontdek je boombeelden van dieren die in het gebied leven, je passeert het uitdagende Huttenbos en je geniet samen van een prachtig uitzicht over de heidevelden.

Geschikt voor buggy en kinderwagen.

Bekijk de route

Mookerheide, Limburg - 3 km

Deze route voert je door het glooiende landschap van de Mookerheide. De heide is niet alleen spectaculair om te zien, er leven ook allerlei bijzonder dieren zoals de zandhagedis, nachtzwaluw en gladde slang.

Een heuvelachtige route voor wie van wat uitdaging houdt.

Bekijk de route

Veluwezoom, Gelderland - 2,5 km

Met deze mooie route over landgoed Heuven, loop je vanaf het bezoekerscentrum via de schaapskooi tot op de heide. Dankzij het speciaal aangelegde zigzagpad naar het uitzichtpunt is de route ook geschikt voor buggy’s en kinderwagens. Na afloop kun je gezellig wat drinken bij Brasserie Veluwezoom.

Bekijk de route

Zwanenwater, Noord-Holland - 2 km

Lekker struinen door de duinen met dit rondje Zwanenwater. In het voorjaar kun je hier genieten van bloeiende orchideeën en in augustus van prachtige paarse heide.

Geschikt voor buggy en kinderwagen.

Bekijk de route

Kampina, Noord-Brabant - 2,7 km

Bij Kampina valt van alles te beleven. Wandel door een prachtig gebied met heidevelden, vennen en bossen. Speur in het bos naar reeën en misschien zie je bij het water wel een lepelaar!

Geschikt voor buggy en kinderwagen.

Bekijk de route

Heumensoord, Gelderland - 2 km

Met deze route geniet je niet alleen van bos en heide, je komt ook nog eens langs een fantastische speelkuil waar je lekker kunt spelen!

Geschikt voor buggy en kinderwagen.

Bekijk de route

Dwingelderveld, Drenthe - 2,5 km

Maak kans op een ontmoeting met een kudde Drentse heideschapen tijdens een wandeling op de heide van Dwingelderveld. De schapen zorgen ervoor dat de heide openblijft en elk jaar opnieuw prachtig paars kleurt.

Geschikt voor buggy en kinderwagen

Bekijk de route