Fiets en Wandelbeurs: bestel je tickets met korting!

Fiets en Wandelbeurs: puur ontdekken!
Op vrijdag 7 en zaterdag 8 mei staat er in Jaarbeurs Utrecht weer een nieuwe editie op het programma van de leukste beurs voor fietsers en wandelaars. Het is dé plek voor iedereen die ideeën wil opdoen voor routes en bestemmingen in het nieuwe fiets- en wandelseizoen.

Fiets en wandelbeurs

Fiets en Wandelbeurs: puur ontdekken!

De beurs stond aanvankelijk gepland voor 19 en 20 februari, maar die data waren onhaalbaar vanwege de coronacrisis. In de afgelopen maanden bleek wel dat fietsen en wandelen meer dan ooit in de belangstelling staan. Het zijn duurzame activiteiten die je overal kunt beoefenen en die aansluiten bij een gezondere levensstijl. Vandaar ook het motto van de beurs: puur ontdekken!

Een wereld aan bestemmingen

Een ding is zeker, fietsers en wandelaars willen dit jaar hoe dan ook op pad in binnen- of buitenland. Op de beursvloer is altijd een wereld aan nieuwe fiets- en wandelbestemmingen te ontdekken. Van routes over de heidevelden van de Veluwe tot fietsen langs bierbrouwerijen in Vlaanderen en wandelen in de bergen van Tirol. Of vergelijk bijvoorbeeld de vele nieuwe fietsroutes in Frankrijk, die vaak langs kanalen en rivieren lopen. Autoverkeer is er op die paden niet of nauwelijks en om de zoveel kilometer beland je weer in een dorpje waar je kunt genieten van een echte Franse croissant en café au lait.

Vragen? Vraag het de informanten!

Een vast element van de beurs zijn de vrijwilligers die onafhankelijk advies geven over routes en bestemmingen. Het internet mag dan volstaan met informatie, de beste tips krijg je nog altijd in een persoonlijk gesprek met ervaren fietsers en wandelaars. Ze zetten je op het spoor van een alleraardigst B&B’tje of natuurkampeerterrein, vertellen je wat je zeker wél in je rugzak moet stoppen op een bepaalde tocht en stippelen de meest aantrekkelijke routes uit. En wie naar Santiago of een ander pelgrimsoord wil wandelen of fietsen, kan altijd terecht bij de vrijwilligers op het pelgrimsplein. 

Cruisen door de hallen

Een ticket voor de beurs geeft eveneens toegang tot E-bike Xperience, dat tegelijkertijd in Jaarbeurs plaatsvindt. De samenwerking tussen die twee events leidt tot een prachtig aanbod van reisfietsen, e-bikes in allerlei vormen en maten en speedpedelecs. Trap op de pedalen en test de laatste fietsbolides op een indoor parcours van maar liefst 2 kilometer.

Online lezingen

Het geven van lezingen in lezingzalen bleek dit jaar geen haalbare kaart vanwege de beperkende maatregelen. Een mooi alternatief zijn online lezingen. Na aankoop van een ticket voor het event, kun je deze op je gemak thuis bekijken op een moment dat je goed uitkomt.

Een veilige beurs

Veiligheid is dit jaar topprioriteit van de Fiets en Wandelbeurs. Het event voldoet aan alle regels en veiligheidsprotocollen van het RIVM en Jaarbeurs, die op dat moment gelden. Tickets zijn dit jaar enkel online te koop met bijbehorende tijdsloten. Daarmee voorkomen we drukte bij de entrees, in de gangpaden en voor de stands.

Leden van Natuurmonumenten profiteren van 4 euro korting in de voorverkoop t.o.v. online tickets op beursdagen.

Kijk voor een actueel overzicht op www.fietsenwandelbeurs.nl.

logo