Lentewandelingen

De lente is misschien wel de mooiste tijd van het jaar om de natuur in te gaan. De natuur ontvouwt zich in rap tempo met ontluikend groen, rondfladderende vlinders en nestelende vogels. Bekijk hier waar je het beste naar toe kunt gaan om van de lente te genieten.

Top 10 bloemenroutes

Roze, wit, paars, geel. Bloemen dossen zich in de lente en zomer in de allermooiste kleuren uit! Voor vlinders en bijen vormen de kleur, vorm en geur een bijzondere aantrekkingskracht. En voor ons is het een genot om te wandelen of fietsen langs weldadige bloemenzeeën. De boswachters hebben de mooiste bloemrijke routes op een rij gezet.

Bekijk de routes

Maak een boswandeling

Op zoek naar een wandelroute in het bos? Kijk in de top 10 boswandelingen! Onze boswachters hebben korte en lange routes uitgestippeld die je naar de mooiste plekjes brengen. Mazzelaars komen onderweg ook nog eens echte bosdieren tegen zoals een eekhoorn, een specht of een ree.

Top 10 boswandelingen

Op pad met de route-app

Ontdek de mooiste routes met de app 'Natuur Routes'. Meer dan 300 wandel-, fiets- en kanotochten staan voor je klaar op je smartphone. Het routekaartje laat je precies zien waar je bent. Op markante punten krijg je verhalen te horen over de natuur om je heen.

Ontdek de route-app

Top 10 bloesemtochten

De vogels fluiten en de zon laat zich steeds vaker zien. Wanneer in april en mei de bloesem aan de fruitbomen verschijnt, weet je het zeker; het is lente! De boswachters hebben de mooiste fiets- en wandelroutes langs bloeiende fruitbomen voor je op een rij gezet. Ga eropuit en geniet van het betoverende, roze en wit gekleurde landschap.

Bekijk de routes
logo