Ga direct naar inhoud

De 10 mooiste bloesemtochten

De vogels fluiten en de zon laat zich steeds vaker zien. Wanneer in april en mei de bloesem aan de fruitbomen verschijnt, weet je het zeker; het is lente! De boswachters hebben de mooiste fiets- en wandelroutes langs bloeiende fruitbomen voor je op een rij gezet. Ga eropuit en geniet van het betoverende, roze en wit gekleurde landschap.

Lusthof de Haeck, Zuid-Holland

In dit bosgebiedje bij de Nieuwkoopse Plassen heb je prachtige doorkijkjes op een sprookjesachtig tafereel. De witte bloesem van de krentenboompjes weerspiegelt in het heldere water.

Bekijk de wandelroute

Bloemdijken van Zuid-Beveland, Zeeland

Fiets over kronkelende dijkjes vol fluitenkruid en geniet van de witte bloesem van de bloeiende meidoorns. Ruik je de zoetige geur op de dijken? De boswachters zorgen in Zuid-Beveland voor maar liefst 80 kilometer aan bloemdijken, waar bijna 20 bedreigde plantensoorten bloeien.

Fietsroute 36 kmFietsroute 53 km

Landgoed Haarzuilens, Utrecht

Vroeger voorzag de boomgaard de kasteelbewoners van fruit. Nu kun je hier heerlijk picknicken onder bloeiende kersen- en appelbomen. Kom in het najaar nog eens terug om het fruit van de bomen te plukken.

Bekijk de fietsroute

Thuis voor insecten

Er voltrekt zich een stille ramp...In nog geen 30 jaar is meer dan 75% van de insecten verdwenen. En dat terwijl ze ontzettend belangrijk zijn, bijvoorbeeld voor de bestuiving van onze fruitbomen. Daarom zetten we ons in voor de insecten in Nederland. Help jij mee? Vraag het insecten-actiepakket aan en maak van je tuin een thuis voor bijen en vlinders. Samen zorgen we ervoor dat de insectensterfte in Nederland stopt.

Ontvang gratis tuintips

Landgoed Eerde, Overijssel

Geniet van de bloesempracht van de krentenboompjes op Landgoed Eerde. Begin 20e eeuw nam de baron de boompjes mee uit Amerika om te laten zien hoe veel geld hij had. Nu zetten ze overal het Reggedal in bloei.

Bekijk de wandelroute

Hoge Land van Vollenhove, Overijssel

Spring op de fiets en geniet van het afwisselende landschap van het Hoge Land van Vollenhove, maar vooral van de uitbundige bloesempracht. Bloeiende meidoorn, sleedoorn en fruitbomen… Je ogen komen niets tekort. De route begint bij Bezoekerscentrum De Wieden.

Bekijk de fietsroute

De Sprengenberg, Overijssel

Geniet van een streeklunch bij Herberg De Pas, waar in april de kersenboom in bloei staat. Wandel je in mei deze route? Ga naar de rododendrontuin, het restant van een kwekerij in het gebied. Een beetje vreemd, maar wel mooi!

Bekijk hier de route

Eerder Achterbroek, Overijssel

In dit Saksische hoevenlandschap zijn boerderijen niet weg te denken. En bij boerderijen horen… fruitbomen! Ga eropuit en geniet van de roze en wit gekleurde boerenerven.

Bekijk de wandelroute

Vreugderijkerwaard, Overijssel

In dit oud-Hollandse rivierengebied vind je meidoornhagen. Met de witte bloesem vormt deze prachtige linten door het landschap.

Bekijk het laarzenpad