Word lid
Wandelen

Wandelroute Zwaakse Weel, vlak bij Goes

  • Geschikt voor rolstoel

Wandelroute Zwaakse Weel, vlak bij Goes

4.22 km

Waar

Zwaakse Weel

Wandelen

Wandelroute Zwaakse Weel, vlak bij Goes

Vlak bij Goes ligt de Zwaakse Weel. Tijdens de wandelroute door dit natuurgebied ontdek je Zeeuwse natuur met de oude kreekrest de Zwake, akkertjes die op ouderwetse manier worden bewerkt met Zeeuwse trekpaarden en een hoogstamboomgaard waar je in het najaar fruit kunt plukken.

Kom wandelen, pluk fruit in de boomgaard en ontdek de vlinders op het vlinderbelevingspad. De Zwaakse Weel is een van de grootste natuurgebieden in de ‘Zak van Zuid-Beveland’. Ontdek tijdens deze wandelroute de Zeeuwse natuur met ouderwetse akkers, boomgaarden en de oude getijdenkreek ‘de Zwake’.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Informatiepunt Zwaakse Weel: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Neem vanaf de A58 Bergen op Zoom - Middelburg afrit 35 naar ’s Gravenpolder. Je blijft de weg rond ’s-Gravenpolder volgen tot 60 meter voor de afslag Nisse, ga linksaf de Zwaakse Dijk op. Na ongeveer 800 m ligt het infopunt van Natuurmonumenten aan je linkerhand.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Vanaf NS station Goes gaat bus 25 richting Baarland. Vanaf bushalte SGB is het ongeveer 15 minuten lopen naar het infopunt. Ook kan je een OV-fiets huren op station Goes. Je fietst dan in ongeveer 40 minuten naar het infopunt.

Of combineer je wandeling door de Zwaakse Weel met een rit in de ouderwetse stoomtrein Goes - Borsele (http://www.destoomtrein.nl/cms/index.php?show=PO0044LI).

De route

 Startpunt

Zwaakse Weel

Wat wij hier doen

De Zwake meer ruimte geven

Natuurmonumenten beheert de Zwaakse Weel al meer dan dertig jaar. Een belangrijk onderdeel van het gebied is de oude kreekloop van de Zwake. Deze willen we weer meer ruimte geven. Daarvoor kochten we de laatste 10 jaar, als onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur, steeds opnieuw hectares landbouwgrond die vrijkwamen. We richtten deze in met glooiende natuurvriendelijke oevers en kruidenrijke graslanden. Het algemene beheer van het gebied doen we graag samen met een actieve vrijwilligersgroep. Samen knotten, hooien, rasters repareren en nog veel meer. Lijkt je dit ook leuk? Help dan mee en meld je aan als vrijwilliger of help ons de natuur beschermen en word lid.

Help mee
4.22 km
  • Geschikt voor rolstoel

Wandelroute Zwaakse Weel, vlak bij Goes