Ga direct naar inhoud

Vogels kijken in de Ackerdijkse Plassen vanuit uitkijktoren De Tureluur

Klim omhoog en bekijk vanaf de hoge uitkijktoren De Tureluur natuurgebied de Ackerdijkse Plassen. De skyline van Rotterdam prijkt op de achtergrond.

Uitkijktoren De Tureluur, Ackerdijkse Plassen

Vogelparadijs bij Rotterdam

De toren staat aan de rand van het natuurgebied en kijkt uit over het grasland, moeras en de plassen. Al deze elementen maken de Ackerdijkse Plassen tot een waar vogelparadijs. Gelegen onder de rook van Rotterdam, want vanaf De Tureluur heb je ook een prachtig uitzicht op de skyline van de havenstad.

Vogels spotten

Geniet vanaf de uitkijktoren van de vogels die vliegen, scharrelen en broeden in het natuurgebied. In het voorjaar zie je tureluurs, grutto's, kluten en kokmeeuwen. In de wintermaanden zie je duizenden eenden en ganzen. De toren beklimmen is altijd de moeite waard!

Kom eens langs!

Wandel of fiets langs de Ackerdijkse Plassen en je komt de uitkijktoren geheid tegen. Of neem een kijkje in de andere uitkijkpunten rondom het natuurgebied.

Als je met de auto komt, gebruik dan Ackersdijkseweg 2, 2645 BK Delfgauw als navigatieadres. Iets verderop zie je dan een openbare parkeerplaats.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid