Ga direct naar inhoud
Terug

Trailrun Brunssummerheide

Waar: Brunssummerheide

Trailrun Brunssummerheide
1 uur 49
10,91 km

Over de route

Leef je tijdens het hardlopen van de typisch Limburgse hoogteverschillen en geniet onderweg van de uitzichten op deze route.

Let op: de trailrun is niet gemarkeerd.

Over het natuurgebied

De Brunssummerheide ligt ingeklemd tussen de gemeenten van Parkstad Limburg en Duitsland. Het is een heuvelachtig heide- en veengebied dat deels bebost is. Zelfs op de hoog gelegen open vlaktes verdwijnt Parkstad Limburg geheel achter een groene band van bomen. Midden op de Brunssummerheide ligt een zandvlakte, de lager gelegen delen vormen een beekdal dat uit veen bestaat. De route van deze trailrun maakt slim gebruik van de hoogteverschillen. Bijna tien keer moet flink aangezet worden bij het beklimmen van een heuvel, waaronder de 138,2 meter hoge Heksenberg.

Waar kun je starten

Ochtendbeeld

Wat kom je onderweg tegen?

Forse heuvel
Forse heuvel

1. Forse heuvel

De route voert na een klim van anderhalf kilometer over een forse heuvel heen. Als extra heuveltraining kun je deze heuvel op en af rennen.

Verborgen single-track

2. Verborgen single-track

Hier begint een mooi stukje verborgen single-track richting de open zandvlakte. De route loopt daarna vlak langs de zandvlakte.

Beekdal

3. Beekdal

Hier ben je afgedaald tot een beekdal. Dit beekdal vangt regenwater op dat van de hoge delen naar beneden stroomt. Rond het meer ligt een drassig veengebied met bijbehorende vegetatie. Klim vervolgens omhoog verder het gebied in.

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda