Reewild herkennen in het Buurserzand

Wandel je door het Buurserzand dan heb je grote kans op een ontmoeting met een ree. Het gebied is rustig, afwisselend en al jarenlang de thuisbasis van een honderdtal reeën. Rond zonsopgang en zonsondergang zie je ze vaak. Maar hoe weet je nu precies wat je in het vizier hebt? Een reebok, een reegeit of jaarling? Hoe gedragen ze zich? Reewilddeskundige Bas Worm deelt zijn kennis met ons over een aantal onderwerpen.

Ree Bas Worm

Alvast een voorproefje

Tijdens een wandeling in het Buurserzand kom je vaak oog in oog te staan met een ree. Maar wat zie je nu eigenlijk? Een bok, een geit? Hoe gedragen ze zich? We geven alvast een voorproefje door het online delen van informatie. Een kijkje in de wereld van reeën. En met een beetje geluk genieten we later ‘offline’ van een reewildwandeling in het Buurserzand.

‘Ssssst ….. zie daar!’

Bas Worm heeft een passie voor reewild. Jaarlijks tellen we samen de reeën in het Buurserzand. En als de zon opkomt of ondergaat struint Bas door het gebied. Turend in de verte of verscholen in de bosjes om niet op te vallen. Hij schreef er zelfs een boek over. Zijn kennis deelt hij graag en deelnemers aan wandelingen luisteren geboeid naar zijn verhalen. Rustig lopen we dan met Bas mee en voordat je als deelnemer zelf iets waarneemt heeft hij het al gezien. Zijn hand gaat omhoog … ‘Ssssst ….. zie daar!’

Voorbereiden op reewildwandelingen

Hoe mooi is het als je al enigszins voorbereid het Buurserzand in kunt, kun je direct datgene wat je las in de praktijk brengen. Hier vind je in verschillende thema's de wereld van 'het ree'.

Ontmoeting met Bambi, bastbok of oude bok

Misschien kunnen we in de nazomer de online verkregen informatie in de praktijk toetsen. Offline genieten. Wandelen met Bas Worm, genieten van de stilte in het Buurserzand en wachten tot hij zijn hand omhoog houdt, tuurt door zijn verrekijker en 'sssstttt....' zegt. Treffen we een Bambi of onze oude Rietschotbok?

Zodra de wandelingen weer starten, vind je op deze pagina alle informatie.

 

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Infocentrum De Wakel
  • Stendermolenweg 9, 7481 PR Haaksbergen (OV)
  • 053 428 15 27
  • Je neemt vanaf Enschede de Haaksbergerstraat naar Haaksbergen (niet de N18!). Je rijdt door Usselo en ongeveer 3 km na Usselo sla je linksaf naar de Zonnebeekweg. Na 1,4 km gaat u rechtsaf nar de Oude Haaksbergerdijk en volgt u de borden naar parkeerplaats Molenbelt op het Buurserzand

logo