Ga direct naar inhoud

Fotografiehut Buurserzand

In het Buurserzand is het goed reeën spotten. Een beetje natuurliefhebber of natuurfotograaf kan er zijn hart ophalen. Wij verwonderen ons ook nog keer op keer. Die verwondering, die natuurbeleving delen we graag. We maakten een schuilhut, een fotografiehut zodat jij onopgemerkt dieren kunt spotten en fotograferen. Met een beetje geluk heb jij binnenkort van dichtbij een ree in de kijker.

Ree

Fotografiehut Buurserzand

In het Buurserzand jagen we niet. Misschien is juist daarom de kans op ontmoeting met een ree groot. En altijd is het weer bijzonder en voelt het als een verrassing. Ook voor de boswachters die veel in het gebied werken en vaak reeën zien. Boswachter Paco bijvoorbeeld vertelt er graag over, we plaatsten zijn ervaringen op YouTube. Het blijft genieten. Die beleving delen we graag en we plaatsten een fotografiehut. 

Wat je over onze fotografiehut moet weten ....

 • De hut staat binnen een paar honderd meter van De Wakel, je wandelt er naar toe.
 • Je boekt de hut online, per 'dagdeel' van 15.00 uur 's middags tot zonsondergang.
 • Er is plaats voor 3 tot 4 personen in de hut.
 • Anti-muggenmiddel is geen overbodige luxe.
 • De hut is basic ingericht.
 • Er zijn rijstzakken aanwezig voor je camera.
 • De omgeving is natuurlijk, het is niet aangelegd. Ook hazen, fazanten of vossen kunnen voorbij komen.
 • De kosten bedragen € 50,- voor het eenmalig huren van de gehele hut, ongeacht het aantal personen. Je moet dus NIET het aantal personen invoeren. Leden krijgen 30% korting!

Hoe krijg ik toegang tot de hut?

 1. Boek en betaal online.
 2. Je ontvangt van ons een automatische bevestiging per mail.
 3. Op deze bevestiging staat een telefoonnummer (alleen voor noodgevallen) en met de laatste drie cijfers van dit nummer kun je het sleutelkastje openen.
 4. Het sleutelkastje hangt naast de voordeur bij De Wakel.
 5. Je vindt aan het sleutellabel ook de locatie van de hut. 
 6. Bij vertrek de sleutel met het locatiekaartje weer terughangen in het kastje.

Help ons mee

Ben je nog geen lid van onze vereniging? Help ons en word lid! Dit ben je al vanaf € 3,50 per maand. Je beschermt de natuur, we kunnen als beweging opkomen voor de natuur en jij krijgt als lid kortingen op activiteiten. Info: www.natuurmonumenten.nl/word-lid

Op stap met boswachters Ellen en Simone in Twente #Vlog 13 Fotografiehut Buurserzand

Met deze tips spot je meer reeën, een korte cursus voor beginners

Hoe weet je nu precies wat je in het vizier hebt? Een reebok, reegeit of jaarling? We delen onze kennis met jullie op deze pagina's online. In infocentrum De Wakel (waar je de sleutel ophaalt) is ook het gidsje 'reeën herkennen' te koop. Aanrader!

Ree

Het gidsje 'reeën herkennen' van Bas Worm is handig om bij de hand te hebben als je het ree even niet goed kunt typeren.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

 • Infocentrum De Wakel