Ga direct naar inhoud

De Wakel in het Buurserzand

De Wakel in het Buurserzand is inmiddels een bekende ‘pit stop’ voor wandelaars en fietsers. Wakel is het Twentse woord voor jeneverbes.  Een bijzondere naam voor een bijzondere locatie.

De Wakel Buurserzand

Informatie, koffie- en vergaderruimte

Wie vroeger het Buurserzand bezocht kende het gebouw als ‘werkschuur en kantoor’ van Natuurmonumenten. Rond 2013 ontstond het idee om er een publiekslocatie van te maken. Onder leiding van een aannemer zette een groep vrijwilligers zich in en ze toverden het gebouw om tot een universeel bruikbare locatie. Voor de machines en gereedschappen bouwden ze twee kapschuren. Van de werkschuur vernieuwden ze het dak, er kwam een nieuwe toiletvoorziening, een keukenblok en er ontstond een mooie lichte ruimte die voor verschillende doeleinden geschikt is. De Wakel is open van 12.00 uur tot 16.30 uur op zaterdag t/m donderdag. Vrijdag gesloten. 

Informatie en producten

We selecteerden een klein assortiment producten uit de productenlijn die  Natuurmonumenten landelijk voert en voegden er ook een echte streektopper aan toe: de Bommelasbitter. Een lichte likeur. Niet gemaakt van echte jeneverbessen maar minstens zo lekker. Je kunt in De Wakel ook terecht voor een regionale wandel- of fietskaart. Vrijwilligers helpen je graag met de mooiste routes. Liever digitaal? Download hier de wandelroute Buurserzand. 

De Wakel koffie en appeltaart

De Wakel in het Buurserzand is de perfecte plek om met een kop koffie en een appeltaartje te genieten van een uniek uitzicht.

Overheerlijke appeltaartjes en chocoladesnacks van de hulpboeren

De koffie serveren we met overheerlijke appeltaartjes van zorgboerderij Meijerinkbroek.  Onze ‘hulpboeren’ komen altijd zelf de taartjes brengen en stoppen zoveel liefde in hun taartjes…. Dat proef je gewoon. De JP van de Bent stichting in Haaksbergen draagt zorg voor de levering van chocoladeliefjes. De naam zegt het al, ze zijn heerlijk. Eigenlijk is een stop bij De Wakel een traktatie voor alle zintuigen. Genieten op het terras van een prachtig uitzicht. De stilte die af en toe alleen verstoord wordt door het geloei van de Hereford koeien. Een kop koffie vergezeld van iets lekkers.

Samen verdienen voor natuur

De Wakel is in de loop der jaren een bekende pauzeplek geworden voor fietsers en wandelaars uit de hele regio. Ook steeds meer Duitsers brengen De Wakel een bezoek bij hun tocht door het Witte Veen en Buurserzand. Een groep vrijwilligers zorgt ervoor dat het de bezoekers aan niets ontbreekt. Door deze opzet kunnen we de gelden die vrijkomen besteden aan beheer van dit unieke gebied. Samen verdienen voor natuur. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  • Infocentrum De Wakel