Ga direct naar inhoud

Met deze tips spot je meer reeën

Wandel je door het Buurserzand dan is de kans op ontmoeting met een ree groot. Het gebied is rustig, afwisselend en al jarenlang de thuisbasis van een honderdtal reeën. Natuurfotografen en wandelaars kunnen er hun hart ophalen. Leer de geheimen van het reeën-leven kennen via onderstaande 10 thema’s. Jij weet dan straks precies of je een jaarling, reegeit of bok in het vizier hebt.

ree

Leren van de boswachters

De boswachters in Twente gaan vaak samen met wilddeskundige Bas Worm op stap om te inventariseren en te fotograferen. Maar bovenal ook om te genieten. We maakten samen met hem de handige gids “Reeën herkennen”, verkrijgbaar in infocentrum De Wakel in het Buurserzand.

Meer kijk op reeën in 10 thema’s

We plaatsen een deel van de inhoud van deze gids online: een online cursus ‘reeën herkennen’ in 10 thema’s. Na het doorlezen van deze informatie s ga je straks goed voorbereid op pad. Je kijkt met andere ogen en je kunt direct het geleerde in de praktijk brengen. Wandelen, rondkijken en dan  'ssst ....' wat zie je? Een Bambi of een oude bok?

In 10 thema's vind je hier alles wat je wilt weten over reeën 

 1. Het uiterlijk

 2. Waar komen ze voor

 3. Sporen

 4. Bokken en geiten

 5. Het gewei

 6. Hoe ziet een reeënjaar eruit

 7. Leefwijze

 8. Klassen en kenmerken

 9. Leeftijd inschatten van bokken

 10. Leeftijd inschatten van geiten

Fotografiehut

Wil je in alle rust reeën spotten? Huur dan eens onze fotografie- en observatiehut! De hut is mobiel en staat altijd op de plek waar we op dat moment de meeste reeën spottenHier vind je alle informatie en kun je boeken.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

 • Infocentrum De Wakel