Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Dommeldal

Nieuws uit Dommeldal

 • Dommeldal
  25 juni 2019

  Petitie tegen mega-parking van ASML in het Dommeldallandschap

  Met grote bezorgdheid heeft Natuurmonumenten kennis genomen van het plan van ASML voor de bouw van een enorme parking voor 15.000 auto’s.

 • Werk in uitvoering
  10 september 2018

  Reparatie waterhuishouding in het Dommeldal

  Natuurmonumenten werkt samen met partners aan "vernatten" van het Dommeldal

 • dommeldal
  05 april 2018

  Koester het landschap van het Dommeldal

  Het Dommeldal zit in de harten van de mensen, ze waarderen de aanwezige natuur en de stilte. Dit is de uitkomst van de ruim 350 gesprekken die Natuurmonumenten voerde met bewoners van het gebied.

 • Boswachters op safari in Eindhoven, Veldhoven, Waalre en Valkenswaard
  07 november 2017

  Boswachters op safari in Eindhoven, Veldhoven, Waalre en Valkenswaard

  De boswachters van Natuurmonumenten gaan samen met medewerkers van gemeenten en waterschap op safari in Eindhoven, Veldhoven, Waalre en Valkenswaard. Weg van de natuur dit keer, op zoek naar mensen. Tijdens de safari speuren zij naar omwonenden, in plaats van naar zeldzame planten en dieren. Ze zijn nieuwsgierig naar hoe de Dommel in het hart van de mensen zit. Welke bijzondere verhalen – van vroeger en nu – zich er afspelen? Hoe de omwonenden het gebied beleven.

 • Hazelworm gezien bij de Liskes in Bergeijk
  11 juli 2017

  Hazelworm gezien bij de Liskes in Bergeijk

  De hazelworm is geen worm zoals zijn naam doet vermoeden. Het is ook geen slang zoals zijn uiterlijk doet denken, het is een pootloze hagedis. Bij gevaar kan hij zijn staart loslaten om de rest van zijn lijf te redden. Deze bruine, gladde verschijning wordt zelden gezien in de Kempen niet alleen omdat hij een verborgen leefwijze heeft maar ook omdat het reptiel hier zeldzaam is.

 • Droogte heeft rampzalige gevolgen voor bijzondere natuur in de Kempen
  27 juni 2017

  Droogte heeft rampzalige gevolgen voor bijzondere natuur in de Kempen

  De aanhoudende droogte vormt een ernstige bedreiging voor de natuur op de hoge zandgronden in de Kempen. De situatie is rampzalig bij het natuurgebied De Maaij/Beekloop. De karakteristieke natuurvijvers met hun bijzondere soortenrijkdom vallen droog. De vissen liggen te spartelen op de bodem en jonge roerdompen sterven vanwege voedselgebrek. Bijzondere vissen, water- en oeverplanten en vogels worden in hun voortbestaan bedreigd. Natuurmonumenten maakt zich grote zorgen over dit jaarlijks terugkerend probleem dat met de klimaatverandering steeds groter wordt en dat dringend vraagt om in te grijpen. Zij luidt nu de alarmklok en wil snel met partners in het gebied waaronder het waterschap de oorzaken opsporen om de natuur te redden.

 • Welk cijfer geef jij het Dommeldal?
  15 juni 2017

  Welk cijfer geef jij het Dommeldal?

  Boswachters Michel Hendrix van Natuurmonumenten wil graag weten hoe tevreden jij bent over het Dommeldal. Je kunt jouw cijfer en mening geven door mee te doen aan de enquête. Met de resultaten kan Natuurmonumenten aan de slag om de natuur en recreatie in het Dommeldal te verbeteren

 • logo