Ga direct naar inhoud
Nieuws

Beekdalherstel tussen Dommel en Keersop in Valkenswaard

13 oktober 2022 | Yvonne van Moll

In het beekdal tussen de Dommel en de Keersop liggen graslanden die in de volksmond bekend staan als ’t Heike. Samen met Bosgroep Zuid Nederland werken we hier aan het versterken van de natuur in het beekdal. Dit doen we door het gebied natter te maken en bomen en struiken aan te planten. De aannemer start in de week van 17 oktober met de werkzaamheden

t Heike

Natuurlijk beekdal

Met een bijdrage van het Groen Ontwikkelfonds Brabant ontwikkelen we de graslanden van ’t Heike tot hoogwaardige natuur in het natuurnetwerk Brabant. In het gebied maken we sloten minder diep zo houden we kostbaar en kwalitatief goed grondwater vast. Op de graslanden brengen we maaisel aan van kruidenrijke weides zodat de zaden van de kruiden hier kunnen ontkiemen. Door de aanplant van bomen en struiken ontstaat hier weer een kleinschalige beekdallandschap waar vogels, vlinders, vleermuizen en kleine zoogdieren hun leefgebied vinden.

Werk in uitvoering

De werkzaamheden gaan half oktober van start en zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden, eind van het jaar afgerond. In verband met veiligheid worden delen van het gebied tijdelijk afgesloten. We vragen hiervoor je begrip.

Mede mogelijk gemaakt door

De herinrichting is mede mogelijk dankzij provincie Noord-Brabant, die het project financieel ondersteunt vanuit het Groen Ontwikkelfonds Brabant.

Boswachter communicatie en beleven Yvonne van Moll
Yvonne van Moll