Ga direct naar inhoud
Nieuws

SKSG kinderen zaaien wilde bloemen in Groningen

10 juli 2019 | Hanne-Wil Kievitsbosch

SKSG heeft zich tot Natuurmonumenten/OERRR gericht met het verzoek of wij hen kunnen helpen om de kinderopvang locaties bloemrijk te maken. Afgelopen maandag was het zo ver, de boswachter trapte af met een eerste actie bij opvanglocatie Baloe in de Oosterparkwijk.

Wilde Bloemen

Wilde bloemen

Boswachter Hanne-Wil Kievitsbosch van Natuurmonumenten: “Samen zorgen we voor de natuur in Nederland. Dit soort initiatieven maken ons heel blij! Er zijn namelijk steeds minder wilde bloemen in Nederland. Want wilde bloemen zorgen voor het voedsel van bijen en vogels. Bijen hebben wilde bloemen nodig voor nectar en stuifmeel, vogels eten de zaden.”

Tijd voor actie

Bij SKSG zijn natuur en duurzaamheid belangrijke thema’s. Ze gaan veel met de kinderen naar buiten om te spelen of om dingen te ontdekken. De komende tijd gaan de kinderen op 20 opvanglocaties in de tuinen wilde bloemen zaaien. Hierdoor worden de kinderen zich bewust van het belang van bloemen voor insecten en vogels.

“We hebben, om samen voor meer wilde bloemen te zorgen, biologisch en inheems bloemzaad beschikbaar gesteld” aldus boswachter Hanne-Wil, “om zo de wilde bloemen in Groningen een steuntje in de rug te geven samen met SKSG”.

Met 25 enthousiaste peuters ging de boswachter aan de slag. Samen hebben ze het bloemzaad gemixt met potgrond en water, vieze handen gegarandeerd!

Maak ook plaats voor wilde bloemen

Jij kunt ook meedoen! Kies in de winkel voor producten die gemaakt zijn zonder kunstmest en gif. Daarmee steun je de boeren die de akker- en polderbloemen laten bloeien. En zorg voor meer bloemen in je eigen omgeving. Haal een tegel uit de tuin en zaai er bloemen, of zet bloemen op je terras of balkon. Vraag het actiepakket aan en draag bij aan een bloeiend Nederland!

Meer bloemen

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe