Ga direct naar inhoud
Terug

Wandelroute Langenboomse Bossen - De Kuilen

Waar: Langenboomse bossen en De Kuilen

Wandelroute Langenboomse Bossen - De Kuilen
2 uur 12
6,6 km

Over de route

Eerst lekker uitwaaien aan het water en speuren naar vogels op de plas. En dan door het bos weer terug naar het strandpaviljoen.

Volg voor de route de groene pijltjes.

Waar kun je starten

Langenboomse Bossen
Startpunt

Strandpaviljoen De Kuilen

Wat kom je onderweg tegen?

1. Hindernissen

Voordat we de natuur induiken, kom je een aantal opvallende houten constructies tegen in het veld. Op trainingsdagen draven hier paarden, wagens en hun menners tussen de constructies door. De lokale menvereniging traint hier voor menwedstrijden. De uitdaging is om met paard en wagen zo snel mogelijk door de hindernissen te rijden.

2. Uitzicht over de plas

Het eerste deel van de route loopt langs de plas. Sta regelmatig even stil en geniet van het  uitzicht.Dit 'meer' is in de afgelopen tientallen jaren ontstaan door de zandwinning in het gebied die inmiddels is gestopt.Nu geniet je van de mooie natuur en kun je bij warm weer een frisse duik nemen vanaf het recreatiestrand.

3. Schotse hooglanders

Je betreedt nu het domein van de Schotse Hooglanders binnen. Deze prachtige runderen zorgen niet alleen voor mooie foto's in dit gebied, ze hebben een heel belangrijke rol bij het natuurbeheer.Deze vierpotige werknemers van Natuurmonumenten grazen hier en houden zo het gebied open. Ondanks hun vriendelijke karakter blijven het wilde dieren, houd daarom minimaal 25 meter afstand.