Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Oude Diep

04 januari 2021 | Lian Flikkema

De provincie Drenthe realiseert, in samenwerking met andere partijen waaronder Natuurmonumenten, de komende jaren nieuwe natuur in het stroomgebied van het Oude Diep. Deze nieuwe natuur gaat meerdere bestaande natuurgebieden als Mantingerzand, Mantingerbos, Scharreveld en landgoed Vossenberg met elkaar verbinden en houdt het regenwater langer vast. Winst voor de natuur en voor de inwoners van Meppel, die zo droge voeten houden. Wil jij op de hoogte blijven van deze natuurontwikkeling? Schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief van de provincie.

Jeneverbesstruiken in Mantingerzand

Het Oude Diep

Het Oude Diep is een beek in Drenthe die begint in de velden boven Mantinge en Balinge en stroomt tot aan Echten. In het stroomgebied van het Oude Diep en directe omgeving liggen prachtige natuurgebieden. Zo vind je in het Mantingerveld de grootste verzameling jeneverbesstruiken van West-Europa. En wist je dat het Mantingerbos het oudste oerbos van Nederland is? In de afgelopen jaren is er al hard gewerkt aan het herstel van deze natuurgebieden. Nu liggen ze nog geïsoleerd van elkaar, maar in 2027 zijn deze gebieden met elkaar verbonden en is het Oude Diep klaar voor de terugkeer van de otter!

De Verlengde Middenraai

De Verlengde Middenraai is het eerste deelgebied wat we inrichten als natuur. Samen met de omgeving hebben we onze eerste ideeën gedeeld en besproken. Binnenkort presenteert de provincie de definitieve schets. Normaal gesproken gebeurt dit live. Door de corona-maatregelen gedwongen, geeft de provincie nu een digitale nieuwsbrief uit. Wil jij op de hoogte blijven van deze natuurontwikkeling? Schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief van de provincie.

wandelaars op heide

Wandelschoenen aan

Wil je zelf eens een kijkje nemen in een van de natuurgebieden aan het Oude Diep? Trek je wandelschoenen aan en bezoek het Mantingerveld. Een prachtige wandelroute loopt langs kleine zandverstuivingen, heidevelden, jeneverbesstruwelen en kronkelige oude eiken.

 

boswachter Lian
Lian Flikkema

boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe