Ga direct naar inhoud

Vogels kijken bij het Naardermeer

Tijdens je wandeling of fietstocht vogels kijken? De perfecte plek hiervoor is het Naardermeer! Bekijk de vogels bij de observatiepunten rond het Naardermeer.

Vogels kijken Naardermeer

Moerasbossen en drassige weilanden omringen het Naardermeer. Vogels worden hier als door een magneet naartoe getrokken. Hier vinden ze rust, ruimte en voedsel. Dé perfecte plek om vogels te kijken. Je spot ze het best bij een van de vele observatiepunten langs het Naardermeer.

Vogels kijken

Aan de westzijde van het Naardermeer ligt een bekende ‘vogelhotspot’: de polder Hilversumse Bovenmeent. De ondiepe plassen, gegraven door Natuurmonumenten, trekken talloze vogels aan. Vogelliefhebbers uit het hele land komen hierheen om vanaf de polderweggetjes en het kijkscherm zilverreigers, lepelaars en andere zeldzame vogelsoorten te spotten.

Alle uitzichtpunten

Wil je de vogels van wat dichterbij bekijken? Verschuil je dan in een vogelkijkhut of achter een kijkscherm. Ongezien bespied je de vogels in het water. Bekijk de kaart

  • Uitzichtpunt De Muggenbult
  • Uitzichtpunt De Machine
  • Uitzichtpunt Meerkade
  • Observatiepunt Bovenste Blik
  • Observatiescherm Kleiplas

Wandelroutes Naardermeer

Natuurmonumenten heeft prachtige wandelroutes uitgezet bij het Naardermeer. Breng onderweg een bezoek aan de vogelkijkpunten.

  • Korte wandeling naar uitkijkpunt De Muggenbult met uitzicht op het Naardermeer. Download de route
  • Lange wandeling rond het Naardermeer langs de kijkhutten bij De machine en de Meerkade. Naar de routebeschrijving
  • Avontuurlijke wandeling met onderweg uitstapjes naar de observatiepunten bij het meer en ondiepe vogelrijke plassen. Bekijk de wandelroute

Varen op het Naardermeer

Vaar eens met de boswachter mee naar de kijkhut midden in de kolonie aalscholvers. In de lente is het een drukte van belang. Het voeden van de jongen gebeurt hier vlak onder je neus.

Bekijk hier alle boottochten op het Naardermeer

Varen op het Naardermeer

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid