Word lid
Wandelen

Wandelroute Laarzenpad - Naardermeer

Wandelroute Laarzenpad - Naardermeer

6.5 km

Waar

Naardermeer

Wandelen

Wandelroute Laarzenpad - Naardermeer

Wandel over vlonderpaden en dwars door weilanden. Kijk vogels bij de observatiepunten.

Trek je laarzen aan! Volg het avontuurlijke vlonderpad dwars door het zompige moerasbos. Doorkruis grazige weilanden en beloop modderige paden. En geniet vooral van het uitzicht vanaf de twee uitkijkpunten aan het Naardermeer. Misschien zie je op een warme dag nog een ringslang in het water zwemmen.

Deze wandelroute is gemarkeerd met gele routebordjes.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Karnemelksloot Naardermeer: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Vanuit het westen:
neem op de A1 afslag Naarden-West. Voeg in op de Rijksweg. Sla rechtsaf naar de Koningin Wilhelminalaan, deze weg loopt over in de Cort van der Lindenlaan. Sla rechtsaf de Verlengde Fortlaan op. Vlak voor de brug kun je parkeren.
Vanuit het oosten:
neem op de A1 afslag Bussum. Sla rechtsaf naar de Amersfoortsestraatweg. Sla daarna linksaf de Brediusweg op. Aan het einde ga je rechtsaf de Brinklaan op. Bij de Comeniuslaan ga je linksaf. De weg loopt over in de Zwarteweg. Daarna rechtsaf de Verlengde Fortlaan op. Vlak voor de brug kun je parkeren.

Vanaf de parkeerplaats:
Wandel de brug over en ga links. Na ongeveer 100 meter rechts vind je het beginpunt van het Laarzenpad. Hier staat ook een picknicktafel.

Naardermeer

Wat wij hier doen

Maaien en baggeren

Het Naardermeer is een laagveengebied met een plantenrijkdom die gevoelig is voor verdroging en voor teveel voedingstoffen in de bodem. Als we hier niets doen dan groeit het Naardermeer dicht en verandert het in bos. Door te maaien en te baggeren houden we het landschap open en de bodem voedselarm. Runderen helpen ons ook om het gebied open te houden. We zorgen ook dat het gebied nat blijft door in de zomer gezuiverd water binnen te laten en in de winter water af te voeren naar de Vecht. Dit alles kunnen we alleen met de hulp van onze leden!

Help mee
6.5 km

Wandelroute Laarzenpad - Naardermeer