Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Vrijwillige boswachters gezocht

Geniet jij ook zo van de natuur? En lijkt het je leuk om jouw fascinatie voor alles wat groeit en bloeit te delen met de bezoekers van één van de mooiste natuurgebieden van Nederland? Sluit je dan nu aan bij ons team vrijwillige boswachters in Nationaal Park Zuid-Kennemerland en ondersteun onze boswachters voor een paar uur per maand.

vrijwillige boswachter gezocht

Vrijwillige boswachters gezocht

Natuurmonumenten Noord-Holland Midden biedt komend jaar aan een select groepje enthousiastelingen de kans om het team van boswachters te komen versterken. Vrijwillige boswachters zijn het gezicht van Natuurmonumenten en dragen je bij aan een positieve beleving van onze gebieden. Een bezoekje aan de natuur is voor mensen éxtra geslaagd als ze een boswachter ontmoet hebben!

Als vrijwillige boswachter vind je het leuk om mensen te informeren over de ontwikkelingen in het gebied en de rol die Natuurmonumenten daarin speelt. Je vertelt de bezoekers leuke natuurweetjes, welke wandel- en fietsroutes er zijn of welke dieren ze tijdens hun wandeling kunnen tegenkomen. Je maakt makkelijk contact met mensen en ziet en benut kansen voor ledenwerving. Indien nodig durf je mensen ook aan te spreken op ongewenst gedrag, zoals een loslopende hond of fietsen op plaatsen waar dat niet mag.

Vrijwillige boswachter gezocht

Hoe word je vrijwillige boswachter

Natuurlijk sturen we je niet onvoorbereid op pad. We stellen een programma op met meeloopdagen, excursies en een training, waarmee jij wordt opgeleid tot vrijwillige boswachter. Door mee te lopen met onze boswachters leer je het gebied kennen en de excursies verhogen jouw kennisniveau over de verschillende planten en dieren in het gebied. Door middel van trainingen word je voorbereid op de communicatie met de bezoekers en verder ontvang je van ons de basisinformatie over het gebied die je zelf kunt bestuderen. Na deze voorbereiding ben je een volwaardig lid van ons boswachtersteam en ga je herkenbaar als boswachter van Natuurmonumenten aan de slag.

Het werkgebied omvat Nationaal Park Zuid-Kennemerland (Duin en Kruidberg, Santpoort-Noord) en soms ook Buitenplaats Beeckestijn (Velsen-Zuid).

Een paar uur per maand

Van onze vrijwillige boswachters vragen we om ongeveer twee keer per maand een dagdeel beschikbaar te zijn. De diensten zijn meestal in het weekend, maar bij evenementen of bijzondere activiteiten kunnen de vrijwillige boswachters ook op andere dagen ingezet worden. Zij zijn in de gebieden op de momenten dat de bezoekers dat ook zijn.

Door deze minimale tijdsinvestering kun je de vrijwilligersfunctie makkelijk met andere activiteiten combineren. Zo kun je bijvoorbeeld, naast een full time baan, op een leuke manier jouw kennis over de natuur vergroten en deze vervolgens doorgeven aan de bezoekers van het gebied. Op deze manier zorg jij er samen met Natuurmonumenten voor dat we steeds meer mensen enthousiast maken voor de natuur en dat ze ons steunen bij het behoud van onze natuurgebieden.

Informatiebijeenkomst

Heb je interesse? Meld je dan vrijblijvend aan voor de informatiebijeenkomst op maandag 9 december van 19:30-21:30 uur. Na afloop van deze bijeenkomst kun je je aanmelden voor een intakegesprek. Stuur een mail naar Eveline Blok, boswachter communicatie & beleven: [email protected]

Nadere info ontvang je na je aanmelding.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Ingang Duin en Kruidberg
  • Duin- en Kruidbergerweg 74, 2071 LE Santpoort Noord (NH)
  • Vanaf de A208 neem je afslag Santpoort. Je gaat richting Santpoort. Bij de rotonde rechtdoor, na 900 meter ligt het station aan je rechterhand. Sla daar rechstaf de Kennemergaardeweg in. Na de spoorwegovergang rechts aanhouden. Sla rechtsaf bij Duin- en Kruidbergerweg nr.74, 2071 LE Santpoort-Noord en volg de smalle weg richting de parkeerplaats Duin en Kruidberg. Daar vind je de ingang van het landgoed.
logo