Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bonte verzameling sterrenstelsels te zien in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

29 januari 2018 | Natascha Hokke

Met ‘micro macro kosmos’ presenteert Heidi Ochsner magische schilderijen van wol en gemengde technieken. De kunstwerken zijn gratis te zien tijdens de weekenden van 10 februari t/m 2 april in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen. Op 18 maart geeft de kunstenaar in het bezoekerscentrum een workshop schilderen met vilt.

Bonte verzameling sterrenstelsels te zien in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Op 18 maart geeft de kunstenaar in het bezoekerscentrum een workshop schilderen met vilt. Meld je hier direct aan voor de workshop >>

Bonte wereld

Een eerste blik op de geëxposeerde werken roept nieuwsgierigheid op naar welke wereld Heidi ons wil ontvoeren. Het alledaagse is niet precies vast te stellen. Toch voelen we ons in de bonte wereld van bollen, kringen, spiralen, kleine en grote organismen niet buitengesloten. Integendeel, we worden er juist tot aangetrokken!

Verfijnd

In micro macro kosmos zijn schilderijen van gevilte wol en geschilderde werken in een mengtechniek van acrylverf met tekenmateriaal te zien. Daarmee is Heidi in staat om dunne kleurlagen van hele fijne draden over elkaar heen te verwerken. Zo ontstaat een structuur die nog verfijnder is dan een werkwijze met potlood en pastelkrijt. Het geeft bovendien een warme, menselijke uitstraling aan de gevilte schilderijen.

Wie, wat, waar?

Voor wie: Iedereen

Datum:Alle weekenddagen in de periode van 10 februari tot en met 2 april 2018

Workshop: Op zondag 18 maart geeft Heidi een workshop ‘Schilderen met vilt’. De kosten daarvan zijn € 30,- per deelnemer. Meld je hier direct aan voor de workshop >>

Adres:Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC, NieuwkoopKijk hier voor de openingstijden >>

Waar: De expositie is gratis te bezichtigen op de bovenverdieping van het centrum

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter