Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boswachters starten weer met excursies op de Nieuwkoopse Plassen

03 juni 2021 | Anneloes Vennik

De gidsen van Natuurmonumenten zullen vanaf 5 juni voor het eerst in 8 maanden weer bezoekers meenemen naar het prachtige natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen. Boswachter Anneloes Vennik is blij dat de populaire vaartochten weer kunnen starten. “Natuurlijk voor de deelnemers, maar ook zeker voor onze groep vrijwilligers die de excursies geven. Velen van hen zijn verliefd op het natuurgebied en doen de excursies met veel plezier.”

Varen op de Nieuwkoopse Plassen - Rene Koster

Nu veel mensen de zomer dicht bij huis blijven, is een excursie bij Natuurmonumenten een uitgelezen kans om natuur naast de deur te ontdekken. “Je ervaart hier de rust en stilte die je op zoekt als je op vakantie bent. En bovenal, je ziet, hoort, proeft én ruikt de prachtige en unieke natuur in het Groene Hart“, aldus de boswachter van Natuumonumenten. “Daarvoor hoef je dus niet ver weg te gaan.”

Natuurmonumenten biedt verschillende activiteiten aan, zo is er voor ieder wat wils. Ontdek de Nieuwkoopse Plassen tijdens een watersafari voor kinderen of vaar naar de purperreigers of roofvogels tijdens één van de thematochten. “Een goede tip is om voor of na de excursie even bij Restaurant Tijsterman langs te gaan en wat te eten en te drinken te nuttigen. De uitbater aan de plas heeft tijdens de coronacrisis de deuren gesloten moeten houden, en kan dus de nodige steun gebruiken!”

Ga op Watersafari van OERRR in de Nieuwkoopse Plassen

OERRR Watersafari op de Nieuwkoopse Plassen

Richtlijnen

Natuurlijk worden bij de excursies ook de geldende richtlijnen omtrent het coronavirus in acht genomen. Boswachter Anneloes vertelt: “Tijdens de excursies zullen minder mensen kunnen deelnemen. En de bak met verrekijkers om uit te delen tijdens de excursie laten we ook staan. Die moeten de deelnemers zelf dus meenemen.”

Reserveer voor de tochten!

Aangezien we aan het varen gaan met een kleinere groep mensen is vooraf boeken noodzakelijk. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop. De prijs van de tochten is niet verhoogd. “We willen de natuur voor iedereen toegankelijk houden”, aldus boswachter Anneloes. “En wil je liever zelf op pad, op de website van Natuurmonumenten en de app Natuur Routes staan meerdere wandel- en fietsroutes. Of huur een kano bij Nikano!”

Anneloes Vennik