Nieuws van de boswachter

Nog even genieten van het Oudshoornpad bij de Nieuwkoopse Plassen

08 juni 2015 | Natascha Hokke

Paars, wit, roze en een vleugje geel; in de graslanden van het Oudshoornpad is nu een grote explosie aan kleur losgebarsten. Het voorjaar is een van de mooiste perioden om hier te wandelen. Geniet er deze dagen volop van, want vanaf 22 juni is het pad tijdelijk gesloten in verband met werkzaamheden.

Nog even genieten van het Oudshoornpad bij de Nieuwkoopse Plassen

Bloemrijke weides


Tussen het gras op het 2,5 kilometer lange Oudshoornpad vind je nu koekoeksbloem, lisdodde en boterbloem. Boven de bloemen is het een en al gezoem van vliegen, bijen en hommels. Vlinders hoppen van bloem naar bloem. Vogels vrolijken de kleurrijke weilanden nog meer op. In het gras staan koeien te grazen of ze liggen loom te herkauwen in de schaduw van een boom.


Werkzaamheden


In verband met grote werkzaamheden in de Nieuwkoopse Plassen zal het pad komende twee jaar gesloten zijn. In de Nieuwkoopse Plassen worden oude sloten weer open gegraven om het dichtgroeien van het gebied tegen te gaan. Het afgegraven materiaal wordt verpompt naar de percelen van het Oudshoornpad. Dat wordt op deze manier met gebiedseigen grond opgehoogd. Hierdoor kunnen deze percelen weer aangesloten worden op het waterpeil van de Nieuwkoopse Plassen zelf. En doordat er voor de ophoging gebiedseigen materiaal gebruikt wordt, ontstaan er langs fietspad de">https://www.google.nl/maps/place/52%C2%B008'46.7%22N+4%C2%B049'49.2%22E… Hollandsekade vanzelf weer bloemrijke graslanden.


Kijk hier voorhttps://www.natuurmonumenten.nl/project/nieuw-leven-in-het-veen-nieuwko…; alle informatie over het project.

placeholder

Gele lisFotograaf: © Natuurmonumenten - Paul van GaalenBron: Natuurmonumenten

Wandelen


Omdat er bij de werkzaamheden grote kranen door het natuurgebied rijden en er baggerdepots worden aangelegd is het niet verantwoord om er te wandelen. Vandaar dat het wandelpad tijdelijk gesloten is voor publiek. Zodra het wandelpad weer open is, zal dat gemeld worden op de website. En in de app Natuur">https://www.natuurmonumenten.nl/routes/route-app">Natuur Routes van Natuurmonumentenstaan wel alle wandelmogelijkheden rond de Nieuwkoopse Plassen.


Vaar mee op de Nieuwkoopse Plassen


Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten organiseert dit jaar enkele vaartochten over de verjongingskuur in het gebied. De eerste tocht is op zaterdag 1 augustus. Meld">https://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum/bezoekerscentrum-nieuw… je hier aan!

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo