Nieuws van de boswachter

Tentoonstelling Haagse School in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

07 april 2015 | Natascha Hokke

Vanaf woensdag 8 april is in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen ‘Holland op z’n mooist’ te zien.

Tentoonstelling Haagse School in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

De werken geven een beeld van het leven op het platteland van Nieuwkoop in de late negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Daarnaast is het originele schilderij 'Jan Portret' van de schilder Van Wijngaarden te bewonderen. Dit werd in 1920 geschilderd op de toegangsdeur van café/logement: ‘Het Vliegend Paard’. Een beroemde plek in Nieuwkoop waar regelmatig vele beroemde Haagse School schilders vertoefden, zoals Weissenbruch en Roelofs.


Opening en vaartochten


Zondag 12 april 14.00 uur opent een deskundige gastspreker de expositie in het bezoekerscentrum. Iedereen is hierbij van harte welkom en de toegang is gratis. Gedurende de looptijd van de expositie organiseert Natuurmonumenten in de Nieuwkoopse Plassen activiteiten">https://www.natuurmonumenten.nl/thema/op-pad-met-de-haagse-school">acti… rondom het thema Haagse School. Dit gebeurt in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag. Daar is van 4 april tot en met 30 augustus de expositie ‘Holland op z’n mooist’ te zien met originele werken van diverse Haagse School schilders.


Fietsroute rond de Nieuwkoopse Plassen


Natuurmonumenten ontwikkelde speciaal voor de tentoonstelling de">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/nieuwkoopse-plassen/route/… fietsroute ‘Holland op z’n mooist: Nieuwkoopse Plassen’. Laat je net als de Haagse schilders tijdens deze 20,7 km durende fietsroute inspireren door het prachtige landschap van de Nieuwkoopse Plassen. De fietsroute start bij het bezoekerscentrum, de route is te vinden op de Natuurmonumenten route app (gratis te downloaden) en op">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/nieuwkoopse-plassen/route/… de website.


Wie, wanneer, waar?

De expositieruimte is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo