Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Video: Spelende otters in de Nieuwkoopse Plassen

17 juni 2015 | Natascha Hokke

De otters in de Nieuwkoopse Plassen hebben de boswachters van Natuurmonumenten een teken van leven gegeven. Op deze nieuwe videobeelden (in kleur!) laten ze zich van hun meest aaibare kant zien wanneer ze met elkaar aan het spelen zijn.

Video: Spelende otters in de Nieuwkoopse Plassen

“Glimlach op mijn gezicht”

Boswachter Juriaan van Leeuwen vertelt: “Toen ik deze videobeelden zag, kwam er een glimlach op mijn gezicht. Ten eerste omdat we hierdoor weten dat het goed met ze gaat. Ten tweede omdat de beelden zo ontzettend schattig zijn!”

Otter in kleur

De beelden zijn gemaakt toen het buiten licht was waardoor het deze unieke kleurenbeelden oplevert.

Video of Otter Nieuwkoop half April - eind Mei

Gevaar: het verkeer

Het is belangrijk dat de otterknelpunten rond de Nieuwkoopse Plassen en in Nederland zo snel mogelijk beveiligd worden, zodat deze jonge otters een mooie toekomst in ons land te wachten staat.

Wil jij alles teruglezen over de otter in de Nieuwkoopse Plassen? Kijk hier!

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo