Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Wandel- en kanoroute Pimmetjespad, Nieuwkoopse Plassen

Wandelen

Wandel- en kanoroute Pimmetjespad, Nieuwkoopse Plassen

Een stukje varen en dan wandelen met het hele gezin op het eilandje de Geitenkamp, midden op de Nieuwkoopse Plassen. Tijdens de vaartocht geniet je van het weidse uitzicht en op het eiland valt heel wat te beleven: bekijk de torens van Nieuwkoop en spot de bruine kiekendief vanuit een kijkhut.

Wandelen op het Pimmetjespad bij de Nieuwkoopse Plassen

Het eilandje de Geitenkamp ligt midden op de plas. Op de vaarroute heb je het weidse uitzicht van de plas en vaar je door een klein slootje langs bloemrijke oevers. Op dit kleine eiland middenin de Nieuwkoopse Plassen valt het hele jaar door wat te beleven. Knalgele dotterbloemen in het voorjaar en paarse rietorchideeën in de zomer. Bekijk de torens van Nieuwkoop en ontdek de bruine kiekendief vanuit de drijvende kijkhut.

Een kort wandelpad brengt je door een afwisselend landschap van wuivend riet en bulten veenmos tot een ouderwetse legakker en vochtig bos. Bij de informatiepanelen langs het pad kun je even stil te staan bij de natuur terwijl de kinderen de opdrachten uitvoeren die er op staan.

De route (wandelen: 1 km, kanoën 3 km)

De route begint bij Jachthaven Plaszicht, Dorpsstraat 114 in Nieuwkoop. Hier kun je een kano huren en je auto parkeren. 

De gehele route gaat over onverharde paden. Bij nat weer is het verstandig om hoge schoenen of laarzen te dragen. De kano- en wandelroute is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt - Nieuwkoopse Plassen, Jachthaven Plaszicht

Dorpsstraat 114, 2421 BC Nieuwkoop

De route

 Startpunt

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.