Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Mountainbiken

MTB-Route Sint-Pietersberg

Mountainbiken

MTB-Route Sint-Pietersberg

De Sint-Pietersberg route in Maastricht is een nieuwe mountainbikeroute voor geoefende MTB-ers. Het is de 1e grensoverschrijdende MTB-route van Zuid-Limburg, mede ontworpen door de gebruikers.

De route op Nederlands grondgebied gaat over de flanken van de Sint-Pietersberg en is een technische, maar ook pittige route. met enkele kuitenbijters op de steile hellingen. Het Belgische traject is een stuk eenvoudiger en heeft een lagere moeilijkheidsgraad.

Deze route voldoet aan de eisen en wensen van de geoefende mountainbiker en voert daarnaast ook nog eens over één van de meest unieke natuurgebieden van Nederland naast één van de mooiste (historische) steden van Nederland.

De routes zijn vanwege de eenduidigheid en veiligheid naar één richting bewegwijzerd. In Nederland volg je de gele bordjes met groen MTB-teken, in België de witte bordjes met rood/zwart MTB-teken.

Voor meer informatie over deze fraaie MTB-route verwijzen wij je graag door naar de website van de VVV Zuid-Limburg.

MTB-vignet gewenst

Voor deze route is het bezit van een MTB-vignet gewenst. Je kunt je MTB-vignet hier online bestellen. Daarmee help je als gebruiker van de route Natuurmonumenten een handje om de natuur in het routegebied te onderhouden. Lees hier meer.

GPX

Download het GPX bestand via MTBroutes.nl en laat een beoordeling achter.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Praktisch

Extra informatie

De route

 Startpunt

1Startpunt Route

Start de Mountainbike route door hier tegen de klok in de route te beginnen. In verband met de moeilijkheid van het parcours (het pad is smal en de hellingen zijn kort en steil) kan de Mountainbike route maar in één richting bereden worden.

2Observant

Hier ben je op het hoogste punt van de Sint-Pietersberg en van de MTB route. Vanaf hier heb je een fraai uitzicht over België en Nederland. Een mooie plek voor een rustmoment. 

3Aansluiting Sint-Pietersberg route op Riemst route

Hier sluit de Sint-Pietersberg route aan op de Riemst route (België). In Nederland volg je de gele bordjes met groen MTB-teken, in België de witte bordjes met rood/zwart MTB-teken.

4Brug over Albertkanaal in Kanne

5Brug over Albertkanaal in Vroenhoven

6Aansluiting Riemst route op Sint-Pietersberg route

Hier sluit de Riemst route (België) aan op de Sint-Pietersberg route. In Nederland volg je de gele bordjes met groen MTB-teken, in België de witte bordjes met rood/zwart MTB-teken.

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.