Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Mountainbiken

MTB-Route Sint-Pietersberg

Mountainbiken

MTB-Route Sint-Pietersberg

De route op Nederlands grondgebied gaat over de Sint-Pietersberg en is een technische, maar ook pittige route. Het Belgische traject is een stuk eenvoudiger en heeft slechts een enkele echte kuitenbijter.

Er zitten uitdagende stukken bos in en de route is op delen steil. Dit stuk voldoet aan de eisen en wensen van de moderne mountainbiker en voert daarnaast ook nog eens over één van de mooiste natuurgebieden van Nederland bij één van de mooiste (historische) steden van Nederland.

De routes zijn vanwege de eenduidigheid en veiligheid naar één richting bewegwijzerd. In Nederland volg je de gele bordjes met groen MTB-teken, in België de witte bordjes met rood/zwart MTB-teken.

Voor meer informatie over deze fraaie MTB-route verwijzen wij je graag door naar de website van de VVV Zuid-Limburg.

MTB-vignet gewenst

Voor deze route is het bezit van een MTB-vignet gewenst. Natuurmonumenten gebruikt de inkomsten van het vignet om de MTB-routes en de natuur eromheen te onderhouden. Lees hier meer.

Je kunt je MTB-vignet hier online bestellen.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

 • START

Aanreisinformatie auto

Ga vanaf de A2 over de Kennedybrug (de brug langs Vodafone) rijdt, neem de 'krul' naar beneden en sla linksaf. Je bent dan op de Lage Kanaaldijk / Maasboulevard. Vervolgens is het nog paar minuten rijden. Aan de rechterkant voorbij het ENCI gebouw: volg de bordjes Observant/ parkeerterrein (parkeertarief: 2 Euro per dag).

Praktisch

Extra informatie

  HuisregelsRespecteer de Natuur; de MTB-route is speciaal aangelegd om te voorkomen dat er door kwetsbare natuur wordt gefietst. We verzoeken je dan ook om niet buiten de route of buiten andere fietspaden te gaan. Dank je!
  ParkerenDe parkeerplaats bij Chalet D'n Observant is een 'betaald parkeren faciliteit' en kost 2 euro per dag (contant te betalen).
  Diverse horeca gelegenhedenIn Kanne en Vroenhoeven zijn diverse horeca gelegenheden aanwezig. Deze liggen echter niet direct aan de MTB route, maar liggen niet ver van de route af. In Kanne liggen de gelegenheden aan de grote weg aan de zuid-kant van het kanaal. In Vroenhoven liggen de gelegenheden aan de grote, doorgaande weg richting Maastricht.

  De route

   Startpunt

  1Startpunt Route

  Start de Mountainbike route door hier tegen de klok in de route te beginnen. In verband met de moeilijkheid van het parcours (het pad is smal en de hellingen zijn kort en steil) kan de Mountainbike route maar in één richting bereden worden.

  2Observant

  Hier ben je op het hoogste punt van de Sint-Pietersberg en van de MTB route. Vanaf hier heb je een fraai uitzicht over België en Nederland. Een mooie plek voor een rustmoment. 

  3Aansluiting Sint-Pietersberg route op Riemst route

  Hier sluit de Sint-Pietersberg route aan op de Riemst route (België). In Nederland volg je de gele bordjes met groen MTB-teken, in België de witte bordjes met rood/zwart MTB-teken.

  4Brug over Albertkanaal in Kanne

  5Brug over Albertkanaal in Vroenhoven

  6Aansluiting Riemst route op Sint-Pietersberg route

  Hier sluit de Riemst route (België) aan op de Sint-Pietersberg route. In Nederland volg je de gele bordjes met groen MTB-teken, in België de witte bordjes met rood/zwart MTB-teken.

  logo

  Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.