Ga direct naar inhoud
Terug

MTB-Route Sint-Pietersberg

Waar: Sint-Pietersberg

Mountainbiken Sint-Pietersberg
1 uur 0
16 km

Over de route

De Sint-Pietersberg route in Maastricht is een nieuwe mountainbikeroute voor geoefende MTB'ers. Het is de 1e grensoverschrijdende MTB-route van Zuid-Limburg, mede ontworpen door de gebruikers.

De route op Nederlands grondgebied gaat over de flanken van de Sint-Pietersberg en is een technische, maar ook pittige route. met enkele kuitenbijters op de steile hellingen. Het Belgische traject is een stuk eenvoudiger en heeft een lagere moeilijkheidsgraad.

Deze route voldoet aan de eisen en wensen van de geoefende mountainbiker en voert daarnaast ook nog eens over één van de meest unieke natuurgebieden van Nederland naast één van de mooiste (historische) steden van Nederland.

De routes zijn vanwege de eenduidigheid en veiligheid naar één richting bewegwijzerd. In Nederland volg je de gele bordjes met groen MTB-teken, in België de witte bordjes met rood/zwart MTB-teken.

Natuurmonumenten heeft ook elders in het land uitdagende MTB-mogelijkheden in de door haar beheerde natuurgebieden. Lees hier meer.

Support via de MTB-Framesticker Zuid-Limburg

Voor deze route is het bezit van de MTB-Framesticker Zuid-Limburg niet verplicht, maar gewenst. Deze card is een regionaal product en met jouw bijdrage steun je het onderhoud aan het onderhoud aan de routes en aan de natuur.

Je kunt de MTB-Framesticker Zuid-Limburg hier online bestellen.

Natuurmonumenten werkt namelijk in deze regio actief samen met de stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL). Deze belangenorganisatie ontwikkelt en onderhoudt in samenwerking met terreinbeheerders en MTB-clubs de zorgvuldig uitgewerkte routestructuur. Het onderhoud aan deze route wordt uitgevoerd door de leden van MTB-vereniging Trailz043. Zij helpen ons ook met adviezen vanuit gebruikerservaringen. 

Je kunt de route goed combineren met diverse andere routes in Zuid-Limburg.

Klik hier voor meer informatie over deze en andere routes en over MOZL

Waar kun je starten

Platform groeve met publiek
Startpunt

Parkeerplaats ENCI-groeve, Maastricht

Wat kom je onderweg tegen?

1. Startpunt Route

Start de Mountainbike route door hier tegen de klok in de route te beginnen. In verband met de moeilijkheid van het parcours (het pad is smal en de hellingen zijn kort en steil) kan de Mountainbike route maar in één richting bereden worden.

2. Observant

Hier ben je op het hoogste punt van de Sint-Pietersberg en van de MTB route. Vanaf hier heb je een fraai uitzicht over België en Nederland. Een mooie plek voor een rustmoment. 

3. Aansluiting Sint-Pietersberg route op Riemst route

Hier sluit de Sint-Pietersberg route aan op de Riemst route (België). In Nederland volg je de gele bordjes met groen MTB-teken, in België de witte bordjes met rood/zwart MTB-teken.

Praktische informatie

 • Huisregels

  Respecteer de Natuur; de MTB-route is speciaal aangelegd om te voorkomen dat er door kwetsbare natuur wordt gefietst. We verzoeken je dan ook om niet buiten de route of buiten andere fietspaden te gaan. Dank je!
 • Parkeren

  De parkeerplaats bij Chalet D'n Observant is een 'betaald parkeren faciliteit' en kost 2 euro per dag (contant te betalen).
 • Diverse horeca gelegenheden

  In Kanne en Vroenhoeven zijn diverse horeca gelegenheden aanwezig. Deze liggen echter niet direct aan de MTB route, maar liggen niet ver van de route af. In Kanne liggen de gelegenheden aan de grote weg aan de zuid-kant van het kanaal. In Vroenhoven liggen de gelegenheden aan de grote, doorgaande weg richting Maastricht.
 • Carréboerderij Hoeve Lichtenberg

 • Brasserie Monte Nova

 • Startlocatie ENCI-groeve

 • Grand-Café Buitengoed Slavante

 • Maastricht, Bistro Hoffmanni

 • Châlet Bergrust

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda