Ga direct naar inhoud
Nieuws

Enthousiaste vrijwilligers gezocht

24 mei 2024 | Bianca de Craen

De beheereenheid Zuid-Limburg van Natuurmonumenten zoekt in de omgeving van het IJzeren- en Limbrichterbos de hulp van nieuwe beheervrijwilligers. Een nieuw beheerteam wordt opgestart met vrijwilligers die graag actief zijn in het natuurbeheer. Op dinsdag 18 juni organiseert Natuurmonumenten een informatiebijeenkomst voor iedereen die graag meer wil weten over dit mooie werk in de buitenlucht.

Vrijwilliger natuurbeheer

Help mee in het IJzeren- en het Limbrichterbos

Ben je graag veel buiten, heb je groene vingers én ben je enthousiast over de natuur? Natuurmonumenten kan jouw hulp dan goed gebruiken. Komend jaar wordt een nieuw team beheervrijwilligers opgestart voor het beheerwerk in de natuurgebieden van Natuurmonumenten in het IJzerenbos en het Limbrichterbos. 

De werkzaamheden bestaan o.a. uit zaagwerk, opschonen van poelen, maaiwerk, onderhoud rondom cultuurhistorische objecten en recreatieve voorzieningen. Maar ook belangrijke beheerwerkzaamheden die bijdragen  aan het bevorderen van de leefomstandigheden van rode lijst-soorten, zoals de boomkikker. Op die manier draag jij een onmisbaar handje bij aan de natuurontwikkeling in dit mooie gebied.
De werkzaamheden vinden in groepsverband plaats, met eenvoudig gereedschap en/of machines zoals bosmaaier en kettingzaag.

Interesse? Kom naar de bijeenkomst!

Op de informatiebijeenkomst informeren we je, onder het genot van een kopje koffie/ thee én wat lekkers,  over het werk en de mogelijkheden. Vanuit je interesse maken we dan samen een vervolgafspraak op maat. Er volgt daarna een kennismakingsgesprek en je kunt vrijblijvend de klus uitproberen. Wij zorgen voor een vaste contactpersoon, duidelijke informatie en we leiden je aan de hand van een specifieke training op. De werkdagen zijn één keer in de 14 dagen op een vaste doordeweekse dag. 

Meer informatie over deze vrijwilligersfunctie vind je hier
Heb je interesse en kom je graag naar onze informatiebijeenkomst? Meld je dan hier aan. 
In verband met de organisatie van deze avond, is vooraf aanmelden verplicht.
 
Mocht je ondanks deze informatie nog vragen hebben, dan kun je altijd even een mailtje sturen naar [email protected]  Wij helpen je graag verder.  

Bianca de Craen
Bianca de Craen