Wandelen

Rondje Uitlandse Polder

  Wandelen

  Rondje Uitlandse Polder

  De Uitlandse Polder is een prachtig stukje natuur nabij Callantsoog. De polder bezit veel bijzondere flora en fauna. De historische "nolletjes" zijn weer goed te zien en het oude verkavelingspatroon is ook weer zichtbaar. Je kunt hier vrij wandelen en genieten van de rust.

  Wandel deze route met onze route-app

   

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Extra informatie

  De route

   Startpunt

  1Startpunt

  De route voert u dwars door de Uitlandse Polder. Zodra u het klaphekje achter u sluit volgt u het onverharde "pad". Onderweg ervaart u de weidsheid en rust van de polder. Sinds de inpoldering rond 1600 is er weinig veranderd aan de verkaveling.

  Startpunt
  Startpunt

  2Rustpunt met uitzicht de polder in

  Op dit bankje kunt u genieten van de rust. Geniet met uw ogen dicht en voel de wind langs u gaan. Wind zal er vast en zeker zijn, want het waait altijd in de polder…

  Uitrusten met uitzicht
  Rustpunt met uitzicht de polder in

  3Bovenop de heuvel

  Wat een weidsheid! Van mei tot en met november kunt u de koeien zien lopen die het landschap openhouden. Luister naar de veldleeuwerik die vaak op deze plaats hoog in de lucht zingt boven uw hoofd.

  Bovenop de berg
  Bovenop de heuvel

  4Polder vanaf de dijk

  Natuurmonumenten maait laat om de vele soorten planten tot bloei te laten komen. Geniet onderweg van paarse orchideeën, gele ratelaars en de roze bloemen van de echte koekoeksbloem. Deze planten trekken op hun beurt weer vele insecten aan die van de nectar snoepen. Onderweg zijn onder andere het felblauwe Icarusblauwtje, zoemende hommels en pijlsnelle libellen te bewonderen.

  Verder via de verhade weg
  Polder vanaf de dijk
  logo

  Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.