Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kinderen openen Speelbos Kraggenburg

27 maart 2015

In het Voorsterbos bij Kraggenburg is woensdag een geweldige speelplek geopend!

Kinderen openen Speelbos Kraggenburg

Helemaal OERRR

Leerlingen van basisschool De Fladderiep, wethouder Poppe van de gemeente Noordoostpolder, dorpsvoorzitter Jules Overmars en de boswachters van Natuurmonumenten openden op woensdag 25 maart het nieuwe Speelbos Kraggenburg. Boswachter Norbert Kwint: "Het was een hele feestelijke dag! Bijna alle kinderen uit Kraggenburg waren naar het speelbos gekomen voor de opening, ondanks de regen. Helemaal OERRR dus! Ze hielpen vol enthousiasme mee om het naambord te onthullen dat verborgen lag onder een grote berg takken."

placeholder

Fotograaf: Elvira Werkman

Samen met bewoners

Natuurmonumenten heeft het speelbos samen met bewoners en kinderen uit Kraggenburg ontworpen. "We vroegen bewoners om mee te denken over de toekomst van het Voorsterbos. Daaruit kwam het idee voor een speelbos naar voren. Met input van de kinderen en een landschapsarchitect hebben we een ontwerp gemaakt. En de bewoners hebben geholpen met de aanleg van het speelbos," vertelt Kwint, "Een prachtige samenwerking, zoals wethouder Poppe ook in zijn toespraak vermeldde."

Kom je spelen?

placeholder

Fotograaf: Elvira Werkman

Voor de kinderen in Kraggenburg is er nu een prachtig speelbos vlakbij het dorp. In het bos ligt een grote burcht van omgevallen bomen met een echte gracht eromheen. Kinderen kunnen hier hutten bouwen en over boomstammen klauteren. Ook ligt er een wandelpad om het speelbos met tekeningen van alle schoolklassen langs de route.

Kinderen die niet bang zijn om vies te worden, zijn van harte welkom in Speelbos Kraggenburg!

Wat is OERRR?

Een stap buiten de deur, is een stap in OERRR. OERRR is buiten, waar je ontdekkingen doet en het avontuur naar je glimlacht. OERRR is overal en altijd. Laat je kind op speelse wijze de natuur ontdekken en meld je aan voor OERRR!

Lees meer over OERRR