Ga direct naar inhoud
Nieuws

Het nieuwe ProefLab Waterloopbos officieel geopend

28 juni 2024 | Martine Otten

Vandaag is het nieuwe entreegebouw van het Waterloopbos officieel geopend. Gedeputeerde Sjaak Simonse van de provincie Flevoland heeft samen met Pim van der Feltz, algemeen directeur van Natuurmonumenten en Niels van As, mede-eigenaar van Het ProefLab, de naam onthuld: ProefLab Waterloopbos. Met het nieuwe pand heeft het Waterloopbos het entreegebouw dat het verdient. Compleet met restaurant, ruim terras en informatiepunt van Natuurmonumenten inclusief expositie.

Openingshandeling ProefLab Waterloopbos

Sjaak Simonse (provincie Flevoland): “Het Waterloopbos is een rijksmonument en een erfgoedicoon voor de provincie Flevoland. Wij vinden het belangrijk dit te behouden als zeer bijzondere plek in de Noordoostpolder en Flevoland. Met dit entreegebouw is een belangrijke stap gezet, veel geïnvesteerd en hard gewerkt om het Waterloopbos neer te zetten als belangrijke parel en attractie in Flevoland.”

Pim van der Feltz (Natuurmonumenten): “We zijn erg trots dat we dit entreegebouw hebben kunnen realiseren. Natuurmonumenten werkt al sinds de aankoop van het Waterloopbos in 2002 aan het herstel en beleefbaar maken van het Waterloopbos; mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Flevoland, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en Life IP. Maar zeker ook door de inzet van alle medewerkers en de zeer prettige samenwerking met de horecapartner Het ProefLab.”

Niels van As (Het ProefLab): “De unieke omgeving van het Waterloopbos is voor Het ProefLab een bron van inspiratie. Onze huisgemaakte gerechten worden bereid met streekproducten en biologische producten en we proberen onze foodprint zo klein mogelijk te houden. We zijn trots dat we samen met Natuurmonumenten een bijdrage leveren bij het op de kaart zetten van deze prachtige locatie.

Officiële opening ProefLab Waterloopbos

Feestelijk openingsweekend 

De officiële opening is de aftrap van een feestelijk openingsweekend. Natuurmonumenten en Het ProefLab organiseren tal van leuke activiteiten. Kom een kijkje nemen in het nieuwe ProefLab, ga mee op mini-excursie en krijg uitleg bij diverse waterwerken.

Kinderen kunnen dit weekend een echte Waterloopboswachter worden: vang waterbeestjes, maak een waterwerk en doe de OERRR-speurtocht. Voor OERRR-leden zijn de activiteiten gratis; niet-leden betalen een bijdrage van €2,50. Word je ter plekke OERRR-lid bij de boswachter? Dan ontvang je een leuke goodiebag! 

Bezoek het Waterloopbos tijdens het openingsweekend op 29 en 30 juni en geniet van alles wat het nieuwe paviljoen en het prachtige Waterloopbos te bieden hebben! Het paviljoen is open van 10:00 tot 18:00 uur, het activiteitenprogramma loopt van 10.30 tot 16.00 uur.

ProefLab Waterloopbos: ontmoetingsplek en informatiepunt 

In het nieuwe entreegebouw vind je restaurant Het Proeflab. Je kunt er naast je bezoek aan het Waterloopbos genieten van huisgemaakte gebak, heerlijke lunch of High Tea. Altijd vers, duurzaam en zoveel mogelijk met lokale producten bereid. Hoewel de locatie nieuw is, blijven de vertrouwde smaken en service onveranderd.

Bij het informatiepunt van Natuurmonumenten kun je al je vragen over het Waterloopbos stellen aan de boswachter. Kom op magische wijze bij de interactieve tafel van alles te weten over bouwen met natuur. Bouw een langzame rivier en lees van alles over de geschiedenis van het Waterloopbos in de expositieruimte.
 

Martine Otten
Martine Otten

Boswachter communicatie en beleven