Ga direct naar inhoud
Nieuws

Feestelijk openingsweekend nieuw entreegebouw Waterloopbos

19 juni 2024 | Martine Otten

Het is zover! Het Waterloopbos heeft het entreegebouw dat het verdient! Compleet met prachtig restaurant, groot terras en informatiepunt van Natuurmonumenten inclusief expositie. Natuurmonumenten en Het Proeflab vieren dit met een feestelijk openingsweekend op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni. Ben jij benieuwd? Kom dan zeker een kijkje nemen!

ProefLab Waterloopbos

Het ProefLab Waterloopbos: ontmoetingsplek en informatiepunt 

In ons prachtige nieuwe entreegebouw met ruim terras vind je restaurant Het Proeflab. Je kunt er vóór of na je bezoek aan het Waterloopbos genieten van koffie en huisgemaakte taart, een heerlijke lunch of High Tea. Altijd vers, duurzaam en zoveel mogelijk met lokale producten bereid. Hoewel de locatie nieuw is, blijven de vertrouwde smaken en service onveranderd. Daarnaast blijven honden welkom om te genieten van wat lekkers van de hondenmenukaart.  

Bij het informatiepunt van Natuurmonumenten kun je al je vragen over het Waterloopbos stellen aan de boswachter. Kom op magische wijze bij de interactieve tafel van alles te weten over bouwen met natuur. Bouw een langzame rivier en lees van alles over de geschiedenis van het Waterloopbos in de expositieruimte.  

Activiteiten in het openingsweekend

Tijdens het feestelijke openingsweekend organiseren we tussen 10:30 en 16:00 uur tal van leuke activiteiten. Ga mee op mini-rondleiding met de boswachter, breng een bezoek aan de gerestaureerde Golfbak met werkende golfmachines en krijg uitleg bij de Maasvlaktecentrale en Deltawerk//. Kom alles te weten over de waterwerken tijdens een informatieve rondleiding door onze boswachter.  

Kinderen kunnen een echte Waterloopboswachter worden door onder andere waterbeestjes te vangen, een bootje te bouwen en een waterwerk te maken. Voor OERRR-leden zijn de activiteiten gratis; niet-leden betalen een bijdrage van €2,50. Word je ter plekke OERRR-lid bij de boswachter? Dan ontvang je een leuke goodiebag! 

Bezoek het Waterloopbos tijdens het openingsweekend en geniet van alles wat het nieuwe paviljoen en het prachtige Waterloopbos te bieden hebben! Wij verwelkomen je graag op zaterdag 28 juni en zondag 29 juni. Het paviljoen is open van 10:00 tot 18:00 uur, het activiteitenprogramma loopt van 10.30 tot 16.00 uur. 

ProefLab Waterloopbos
Martine Otten
Martine Otten

Boswachter communicatie en beleven